fbpx

Veganska fiskpinnar

med remouladsås och klyftpotatis, från Godare!
” Så här gör du dina egna hemmagjorda veganska fiskpinnar med hjälp av tofu och en enkel dubbelpanering. Äts med egen remoulad! ”
– Gustav

Receptet: Veganska fiskpinnar

4 portioner

Ingredienser

Fiskpinnar

Paket fast naturell tofu á 400 g 1 st
Vetemjöl 1.5 dl
Havredryck 2 dl
Citron, juicen 0.5 st
Färsk hackad dill 0.5 dl
Tångrom 2 msk
Ljus sojasås 1 msk
Ströbröd, gärna panko 3 dl
Salt och peppar efter smak Efter smak
Rikligt med rapsolja att steka i Efter smak

Remouladsås

Växtbaserad majonnäs 2 dl
Hackad färsk dill 0.3 dl
Hackad kapris 1.5 msk
Citronjuice 1.5 tsk
Bostongurka 3 msk
Gulcurry 0.5 tsk
Salt och vitpeppar efter smak Efter smak
Socker 1 krm

Klyftpotatis

Fast potatis 1 kg
Rapsolja 2 msk
Rikligt med salt och peppar Efter smak

Tillbehör

Frysta ärtor 2 dl

Servering

Gör så här

Fiskpinnar

Remouladsås

Klyftpotatis

Servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 7 2023
Bloggen: Veganska Fiskpinnar
Bloggen: Anta utmaningen! Lär dig älska tofu med #Tofuveckan
Bloggen: Veganska fiskpinnar och vegansk remouladsås

Hej Vänner!

Här kommer veckomeny nummer sju för året och vi är sjukt glada att nu även lansera denna veckomeny som vår första köpbara matkasse!

Från och med idag kan du välja att klicka hem varorna som ingår i recepten och antingen få de levererade via Willy’s, Hemköp eller Mathem, alternativt få en inköpslista sparad som du själv kan ta med dig till affären.

I det här blogginlägget så kan du läsa mer om hur det hela fungerar och se en kort och tydlig instruktionsvideo över hur du använder tjänsten.

Vi kommer löpande göra allt fler recept på bloggen köpbara, så håll koll! Varje vecka kommer vi att släppa en ny växtbaserad matkasse med köpbara recept från bloggen.

Faller veckomenyn dig inte i smaken? Redan nu kan du lägga till en hel del ytterligare recept till din kasse och ta bort de recept du inte vill ha enkelt i tjänsten. Klicka bara på ”lägg till recept” knappen!

Måndag – Pasta

En vegansk hemmagjord version av Keldas milda tomatsoppa – typ! Väldigt poppis hos barnen. Servera gärna med lite protein vid sidan för att göra matigare.

Tisdag – Mexikanskt eller Asiatiskt

Det kanske mest populära receptet på bloggen de senaste åren!

Onsdag – Lillördag

En husmansklassiker. Väldigt gott att göra hemmagjort!

Torsdag – Husman

En smarrig tonfiskröra med bakpotatis. Hittar du inte hooked foods produkter så kan du utesluta dem eller mosa ner lite kikärtor och smaksätta med lite tångcaviar eller norialger.

Fredag – Fredagsmys (street food)

En god och klassisk bönburgare som här serveras med sötpotatispommes!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!