fbpx

Friterad portabelloburgare

a.k.a The Monster

Receptet: Friterad portabelloburgare

4 portioner

Ingredienser

Friterad portabelloburgare a.k.a The Monster

Medelstora portabellosvampar 4 st
Liten gul lök 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Chiliflakes eller pulver 1 krm
Kvist färsk rosmarin eller 1 krm torkad 1 st
Ströbröd, ca 1/2-1 dl Testa dig fram 0.5 dl
Potatismjöl 1 msk
Svampfond 0.5 msk
Citron, skalet 0.3 st
Olja eller smör att steka i Efter smak
Vetemjöl 1 dl
öl 0.7 dl
Pankoströbröd 1 dl
Salt och peppar Efter smak
En massa olja till fritering Efter smak

Dressing

IFraiche Havrecreme fraiche 1 dl
Färsk salvia 0.5 dl
Stänk citronjuice 1 st
Olivolja 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Friterad portabelloburgare a.k.a The Monster

Dressing

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Friterad portabelloburgare a.k.a The Monster

IMG_4295 (800x600)
Under mina försök att täcka in #sthlmsbestvegoburgers (minus ändelsen) så har jag konstaterat att det finns en ohejdad fascination där ute bland Stockholms krog och foodtruckvärld kring friterade portabelloburgare. Käk har en. Angry Diner har en (recension kommer). Och tonvis med andra ställen har en ofriterad och helstekt svampbiff i sin burgare. Så jag tänkte, varför inte försöka bräcka dem?
Jag är faktiskt inte alls så förtjust i de här burgarna. Visst. Jag fattar. Kött = umami = svamp = gott. Typ. Fast jag tycker att det i 9 av 10 fall bara resulterar i att du käkar svamp mellan två bröd med lite sallad. Inte en burgare. Framförallt när de (som på angry diner) serverar burgaren med tryffelmajonnäs (ja, jag kan stava maionaise på tre miljarder olika sätt). Men, jag gillar friterad mat och jag gillar att försöka göra saker bättre och svulligare än Rappar Petter och Arge Snickar Anders.
Jag tror att det här receptet behöver liiite till snickrande, för jag tyckte inte att konsistensen blev helt 100. Men det kan man antingen rå bot på genom att göra biffarna lite tunnare (och tråkigare, catch my drift?) eller kanske genom att variera mängden ströbröd lite. Testa dig fram till något du gillar vettja. Men gott blir det iaf!
IMG_4285 (800x600)

IMG_4280 (800x600)

IMG_4284 (800x600)

IMG_4301 (800x600)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!