fbpx

Friterade kronärtskockor

med citronmajonnäs, tabasco och cashewnötsparmesan
” Enkel och jävligt god förrätt som känns väldigt lyxig. Perfekt till nyår eller för en finare middag! Friterade kronärtskockor med citronmajonn ”
– Gustav

Receptet: Friterade kronärtskockor

4 portioner

Ingredienser

Friterade kronärtskockor med citronmajonnäs

Kronärtskockshjärtan i olja 8 st
Olivolja till fritering Efter smak
Tabasco® Efter smak
Färsk citronjuice 1 tsk
Vegansk majonnäs Eller grekisk yoghurt för fettsnålare alternativ 1 dl
Färsk kruspersilja Efter smak
Maldon flingsalt Efter smak
Skivat gott bröd Efter smak

Cashewnötsparmesan

Cashewnötter, naturella 1 dl
Näringsjäst 2 msk
Maldon flingsalt 0.3 tsk

Gör så här

Friterade kronärtskockor med citronmajonnäs

Cashewnötsparmesan

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Friterad kronärtskocka med cashewnötsparmesan och Tabasco

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

För några dagar sedan var jag ute med min sambo och firade hennes systers födelsedag på restaurang. Vi var bara fyra pers, som sig bör, så det var inget stort firande, men det var mysigt och maten var väldigt god!

Till förrätt så åt jag en rätt med friterade små kronärtskockshjärtan. Ursprungligen skulle det också vara pecorino ovanpå, men den tog jag bort. Oavsett så var det ruggigt smarrigt, även om det verkligen var flottigt.

Jag kände genast att jag ville försöka mig på att göra en egen version av rätten, fast med min egen cashewnötsparmesan istället för pecorinoost.

Jag köpte inlagda hela kronärtskockshjärtan i olja och skar dessa i hälften. De ligger ju redan i olja, så det blir inte mer onyttigt av att fritera dem, bara knaprigare och smarrigare. Jag använder TABASCO® för att balansera allt fett med syra och hetta, och cashewnötsparmesan gjord på Maldonsalt för att ge umami och sälta till rätten. Tabasco är gjord på fermenterad chili, vatten, vinäger och salt och har en väldigt karaktäristisk syra och hetta som passar perfekt här. Maldonsaltet ger en balanserad och fräsch sälta som hjälper till att lyfta de annars lite tunga smakerna enormt!

I botten har jag en sås som du antingen kan göra på växtbaserad grekisk/turkisk yoghurt eller på majonnäs beroende på hur mycket mer fett du till tillsätta. Som sagt, detta är verkligen inte något man äter för att gå ner i vikt, bara för att det är så rackarns jäkla gott!

Kombinationen av den krämiga och knapriga kronärtskockan med tabascons hetta och syra, cashewnötsparmesanens sälta och umami och så några extra droppar citron om man vill är verkligen to die for!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!