Det här receptet lagade jag i vintras medan bloggen vilade, och därför minns jag inte riktigt alla måtten exakt. Lyckligtvis hade jag sinnesnärvaro nog för att ta ett par bilder, även om de blev ganska slarviga och suddiga. Eftersom det också blev något av en hit så tänkte jag att jag skulle försöka återkalla receptet någorlunda och dela med mig av det.
Det här är min grova bondvariant av galetter, dvs franska matpannkakor på bovetemjöl. Orginalet ska gräddas av ett proffs på en särskild crêpeshäll och tydligen, med lite träning ska det endast krävas ca 1 msk smet per pannkaka. De blir då också betydligt större än de blev i min stekpanna. Jag må vara en jävel på vanliga svenska pannkakor, men jag suger uppenbarligen på att baka galetter, så jag använde nästan lika mycket smet som när jag gräddar vanliga pankisar (till slut blev det ganska bra ändå tyckte jag). Crêpes kallas de när man gör smeten sötare, på vetemjöl och fyller dem med glass eller andra sötsaker.
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?