fbpx

Glutenfri svamppaj med lock

med Bea Szenfeld!

Receptet: Glutenfri svamppaj med lock

4 portioner

Ingredienser

Pajdeg

Glutenfri mjölmix Kan bytas ut mot vanligt vetemjöl 500 g
Vegansmör 300 g
Vatten 6 msk
äppelcidervinäger 2 msk
Socker 2 msk
Salt 2 tsk

Fyllning

Blandade färska svampar Yes, det är mycket! 1 kg
Svartkål 250 g
Växtgrädde 5 dl
Klyftor vitlök 2 st
Kvistar färsk rosmarin 2 st
Gul lök 1 st
Mörk kinesisk soja 1.5 msk
Dijonsenap 1.5 msk
Svampfond 1 msk
Majsstärkelse och lite vatten eller mjölk till redning 1 msk
Vegansmör 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör pajen

Gör så här

Pajdeg

Fyllning

Gör pajen

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk och glutenfri svamppaj med Bea Szenfeld!

img_0359-2
Hej!
Förra helgen var jag på Stockholm Food & Wine mässan i Älvsjö. Det var superkul och jag träffade en massa roliga människor! Framförallt var det sjukt kul att träffa alla er som läser bloggen då och då som kom fram för att snacka eller för att köpa en bok. 🙂
img_0367
För mig är det självklart att äta mer grönt inte behöver innebära att man för den delen skull ger upp på allt annat trevligt och roligt i livet. Att man verkligen inte behöver ändra hela sitt liv eller sin livsstil bara för att man vill göra en positiv skillnad för sig själv, för djuren och för naturen.
Det är varför jag lägger så stor vikt vid att försöka återskapa de recept jag växte upp med, även om de klassiskt kanske setts som ”köttrecept”, och det är varför jag tycker att det är viktigt att utmana idén om den renlevande och gräsätande veganen/vegetarianen som bara äter hummus och bara dricker grönsaksjuicer. Vissa gör det och älskar det, men vissa gör det inte och det är minst lika okej!
Vem som helst kan vara vegetarian eller vegan idag, och det finns hundra olika sätt att vara det på. Och livsnjuteri är absolut en minst lika stor faktor i mitt liv och min matlagning som det är i Per Morbergs eller Leila Lindholms liv.
img_0353
Därför var det så sjukt trevligt att få hänga en eftermiddag tillsammans med den helt bisarrt coola Bea Szenfeld hemma i mitt kök här för några veckor sedan och laga en svullig och smarrig vegansk och glutenfri svamppaj tillsammans. Om ni inte känner till Bea så har ni nog antagligen levt under en sten det senaste decenniet – hon är en av Sveriges absolut coolaste designers, och gjorde bland annat kläderna som modellerna bar under Eurovisioninvigningen i Malmö förra året, och har gjort kläder till både Lady Gaga och ställt ut på Kungliga Operan. Hon hade med sig sjukt mycket snygga och roliga grejer till inspelningen, som bland annat en bok om vegetarisk kosthållning från 1800talet!
img_0340
Att baka glutenfritt var lite av en ny erfarenhet för mig, men det gick det med – och framförallt så gick det också att göra jävligt gott och det är ju det viktigaste!
Här är den längre filmen från när Bea var på besök. Den innehåller receptvideon på pajen mitt i!

img_0364

img_0362

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!