Grekisk sallad med marinerad tofu

samt vegansk tsatsiki och vitlökskrutonger
” En svullig och jävligt god vegansk grekisk sallad gjord med marinerad tofu istället för fetaost. En garanterad hit på buffén och till grillat! ”
– Gustav

Receptet: Grekisk sallad med marinerad tofu

4 portioner

Ingredienser

Salladen

Stort isbergsallatshuvud 0.5 st
Centimeter färsk gurka 30 st
Burk blandade körsbärstomater á 250 g 1 st
Röd spetspaprika 1 st
Stor rödlök 1 st
Mellanstor vattenmelon 0.5 st
Kruka färsk oregano 1 st
Burk inlagda kalamataoliver med kärnor 1 st

Dressingen

God olivolja 0.5 dl
Citron, juicen 1 st
Dijonsenap 1.5 msk
Klyftor vitlök 2 st
Hälften av den färska oreganokrukan 1 st
Rikligt med salt och svartpeppar, ev chiliflakes för en lite kaxigare version Efter smak

Tofun

Naturell fast tofu 400 g
Olivolja 0.5 dl
Vitvinsvinäger eller juice från 1 citron 2 msk
Flingsalt 1 tsk
Valfri örtkrydda 1 msk
Chiliflakes efter smak Efter smak

Vegansk tsatsiki

Oatly iMat Fraiche 2 dl
Centimeter färsk gurka 25 st
Klyftor vitlök 2 st
Olivolja 1 msk
Citron, juicen 0.3 st
Salt och svartpeppar efter smak Efter smak

Vitlökskrutonger

Limpa levainbröd eller liknande 0.5 st
God olivolja 0.5 dl
Klyftor vitlök 3 st
Rejäl näve blandade örtkryddor 1 st
Rikligt med salt och peppar Efter smak

Gör så här

Salladen

Dressingen

Tofun

Vegansk tsatsiki

Vitlökskrutonger

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Grekisk sallad med marinerad tofu, vegansk tsatsiki och vitlökskrutonger


Hej!
Oj, nu var det verkligen jättelänge sedan jag publicerade ett nytt recept här på bloggen. Typ en hel månad sedan! Det har varit sjukt mycket jobb med alla utbildningar jag har haft den senaste månaden, och jag håller också för fullt på att planerar för vad som förhoppningsvis ska bli nästa steg i Jävligt Gotts utveckling, som bland annat inneburit två stora ansökningar till Vinnova här under augusti och september.
Då har de nya recepten helt enkelt fått stryka på foten ett tag.
Det är svårt att hitta med allt en vill när en driver ett växande start up företag. Det är sjukt mycket jag vill göra och åstadkomma men det finns bara så mycket tid över på en dag. Dessutom är jag ju också pappa, sambo och en vanlig jävla människa som vill ha lite fritid och kanske spela lite TV-spel och dricka lite öl ibland också så jag har fått prioritera bort matkreerandet ett tag.
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]
Jag vet inte om jag egentligen behöver förklara mig själv för någon. Men det kan kännas lite så ibland. Det här med att vara bloggare och ”influencer” är onekligen ett tveeggat svärd. På ett sätt är det ett fantastiskt format där det är relationen mellan dig och mig, du som läser det här och mig som skriver det, som är själva drivkraften bakom det som sker. Det ger mig otroligt stora möjligheter att nå ut med nya idéer och budskap för att ni faktiskt läser detta och lyssnar på mig, men det ställer också väldigt stora krav på mig att också vara tillgänglig, öppen och ärlig och att faktiskt också underhålla relationen. Jag kan liksom inte ha för många dåliga dagar och krypa ner under en sten utan att det påverkar mitt jobb ganska drastiskt.
Men, nog om det. Det här är ett recept som jag faktiskt lagade och filmade redan innan sommaren och som jag inte har haft tid att lägga ut förrän nu. Det kanske egentligen hade passat sig bäst i somras, men va fan. Det kommer åtminstone att ligga kvar här och gå att googla på nästa sommar då i så fall, och någonstans runt om i världen är det ju alltid sommar! 😉

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!