Hej!
Just nu är jag nere i sommarstugan precis på gränsen mellan Östergötland och Småland, djupt in i vackraste Astrid Lindgrenland. Vi har varken el eller vatten, så det enda vi i stort sett kan göra är att grilla, bada i sjön och jobba i trädgården. Livet på en pinne dvs!
Alla i familjen är inte vegetarianer, så när de ville grilla lax här i veckan så botaniserade jag lite på den lokala lanthandeln och svängde ihop det här smarriga receptet på örtiga bönbiffar. Jag gjorde dem lite större och järpformade för att komma ifrån känslan av att det bara var en burgare utan bröd, vilket (jag kanske är löjlig, men så tycker jag) faktiskt gjorde stor skillnad för helhetsintrycket. Det blev supergött, så jag kände att jag var tvungen att dela med mig av det på en gång.
Den här gången testade jag att använda frysta bönor istället för bönor på burk, och jag tyckte att det var grymt! Som ni kanske vet är jag typ världens lataste vegomatbloggare och jag orkar/förmår aldrig planera mina måltider i förväg. Att därför blötlägga egna bönor har varit en sån där konstant lyckas-aldrig-i-tid-grej. Då är faktiskt frysta bönor snäppet bättre än bönor på burk. De är ju färdigkokta de med, men har en mycket fastare konsistens då de inte får ligga kvar i bönspadet efter att de är färdigkokta. Det ger dem ett mycket bättre tuggmotstånd som passar perfekt för biffar, grytor, sallader, eller ja, vad som helst.
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂