fbpx

Gyrosburgare

med tsatsiki och pommes
” Grekiska gyros gjord på vegokött och med vegansk tsatsiki, fast serverad i burgare istället för i pitabröd. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Gyrosburgare

4 portioner

Ingredienser

Gyros

Pulled Pease 1 paket 325 g
Vitlöksklyftor 1 st
Torkad oregano 1 msk
Torkad timjan 2 tsk
Spiskummin 2 tsk
Japansk sojasås 1 msk
Citronjuice 1 halv citron 0.5 st
Agavesirap 1 tsk
Rapsolja 1 msk
Salt Efter smak
Riktligt med svartpeppar Efter smak

Tsatsiki

Havrefraiche 200 g
Färsk gurka Ca 2,5 dm 1 st
Olivolja 1 msk
Citronjuice 1 halv citron 0.5 st
Salt och svartpeppar Efter smak
Några blad färsk oregano Efter smak

Pommes frites

Medelstora fasta potatisar 10 st
Rikligt med rapsolja Efter smak
Salt och peppar Efter smak

Till servering

Gör så här

Gyros

Tsatsiki

Pommes frites

Till servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veganska gyrosburgare med tsatsiki och pommes frites!


*** I annonsamarbete med Findus Pease***
Hej!
Hoppas att allt är fint med er! Med mig är det riktigt fint just nu faktiskt. Just nu skriver jag för fulla muggar på recepten till Vego i Världsklass, projektet jag har tillsammans med SOK och WWF som ska mynna ut i en massa grymma växtbaserade träningsrecept. 😉 Jag har kommit igång ganska bra med träningen, men kämpar mot lite återkommande förkylningar. Allt som allt är det ändå ganska fint! Julbordskurserna har varit en riktig succé och det är kul att se att så många verkar planera att laga rätter från mitt stora julbord till julen! Och jag har ännu fler coola grejer på g som ni förhoppningsvis kommer att gilla. Så även 2019 verkar bli ett helt okej år för jävligt gott 😉 🙂
Jag vill verkligen tacka alla er som läser den här bloggen regelbundet, och alla ni som bara tittar in någon gång ibland, ett enormt stort tack för allt stöd ni ger. Det för att ni tar del av det jag gör, ger feedback och delar med er av grejer (och bjuder varandra på maten jag tar fram!) som allt det här är möjligt och som vi tillsammans kan visa folk att växtbaserad mat visst kan vara Jävligt Gott!

[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

Och Jävligt Gott det är då ta me tusan exakt vad det här är. GYROSBURGARE MED POMMES OCH TSATSIKI! Jag kan inte nog med ord beskriva hur jävla smarrigt det här blev. Superenkelt och helt galet gott. Jag fattar inte varför jag inte ätit mer gyrosburgare i mina dagar? Eller varför jag inte har pommes på burgaren oftare? Antagligen för att det finns så mycket annat gott att äta, och för att pommes på burgare är ganska onyttigt, men ändå. Det här kommer krypa upp som en ny klassiker tror jag!
Jag har berättat om Pease tidigare i de två (poké bowl här och tostadas här!) inläggen innan, men det här är verkligen en bra grej. Det är ett nytt vegoprotein gjort på vanliga ärtor med riktigt schysst tuggmotstånd, neutral smak och hela 28-30 % protein! Jätteenkelt att använda och framförallt väldigt bra för både klimatet och för djuren. Det kommer bli en stapelvara hemma hos mig (framförallt då min bror är sojaintolerant, så det är sjukt skönt med fler vegoprotein även han kan äta).

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!