fbpx

Hamburgare på soltorkade tomater

och med två sorters salsor

Receptet: Hamburgare på soltorkade tomater

4 portioner

Ingredienser

Hamburgare på soltorkade tomater

Burk kikärtor 1 st
Soltorkade tomater 1 dl
Olja 3 msk
Gul lök 1 st
Vitlöksklyfta 1 st
Inlagd/pickled chili 1 msk
Potatismjöl 3 msk
Tomatpuré 1 msk
Spiskummin 2 tsk
Basilika 2 tsk
Timjan 1 tsk
Salt och peppar Efter smak

Avocadosalsa

Mogna avokado 2 st
Citron, juicen 0.3 st
Spiskummin 1 tsk
Garam masala 1 tsk
Liten klyfta vitlök 1 st
Salt och peppar Efter smak

Oliv- och chilisalsa

Gröna oliver utan kärna eller fyllning 1 dl
Inlagd chili 1 msk
Olja 1 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Hamburgare på soltorkade tomater

Avocadosalsa

Oliv- och chilisalsa

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Hamburgare på soltorkade tomater och med två sorters salsor

Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika sorters vegansk seitankorv och nu i kväll så gav vi oss i kast med den kanske mest klassiska klassikern av dem alla. Hamburgare.

Som ni nog borde känna till vid det här laget så är min bror både vegan och till råga på allt sojaintollerant, så mitt senaste favoritrecept på hamburgare funkade inte riktigt då det innehåller både ägg och soja/quornfärs. Därför fick vi höfta fram ett nytt recept. Bror min är dessutom en riktig chilifantast så vi bräsade på med en hel del av den varan också i flera olika former. Resultatet var någonting helt nytt, men fantastiskt gott där syrligheten från oliv och chiliröran balanserades perfekt av den milda avocadosalsan som i sin tur smälte perfekt ihop med den mustiga tomatburgaren. Heaven in a bun!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!