4
portioner
Ingredienser
Harissamarinerade vegofiléer
Påse Quorn eller Oumph! filéer | 1 st |
Harissapasta | 1 dl |
Hackad persilja | 1 dl |
Citron, juicen | 0.5 st |
Olivolja | 2 msk |
Påse Quorn eller Oumph! filéer | 1 st |
Harissapasta | 1 dl |
Hackad persilja | 1 dl |
Citron, juicen | 0.5 st |
Olivolja | 2 msk |
Hej!
Jag börjar känna att tempot jag hållt det senaste halvåret börjar ta ut sin rätt nu alltså. Jag är fett trött och kan inte nog säga hur mycket jag ser fram emot semestern! Men, bara för att jag har semester betyder det ju inte att jag inte kommer att grilla!
Bland annat ska jag då djupdyka ner i olika typer utan grillmarinader från världens olika hörn för att inspireras till nya smaker – som det här receptet som min iranske chef introducerade mig för för någon vecka sedan när vi hade personaldag. Harissa!
Så jävla gott! Nu är jag ingen expert, men harissa är en tunisisk chili och vitlökspasta som man antingen kan göra själv, eller köpa färdig i burk – ofta på olika asiatiska eller orientaliska livsmedelsbutiker. Versionen som köps på burk innehåller ofta ganska stor mängd tomatpuré också utöver chili, vitlök och kryddor, och den var den som min chef använde – och som det här receptet utgår ifrån. Leta efter en burk som ser ut så här typ:
Receptet funkar finfint med de flesta typer av vegofiléer – jag grillade både Quorn och Oumph när jag gjorde det senast och bägge blev jättegoda och saftiga av marinaden. Så goda faktiskt att jag var tvungen att ta hem resterna som inte fick plats på grillen och steka på till kvällsmat också! 😀
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?