4
portioner
Ingredienser
Havshalloumi
Bitar halloumi á 200 g | 2 st |
Tångrom | 2 msk |
Citron, juicen | 0.5 st |
Finackad färsk dill | 0.5 dl |
Olivolja | 2 msk |
Nymald svartpeppar | Efter smak |
Bitar halloumi á 200 g | 2 st |
Tångrom | 2 msk |
Citron, juicen | 0.5 st |
Finackad färsk dill | 0.5 dl |
Olivolja | 2 msk |
Nymald svartpeppar | Efter smak |
Hej!
Det har blivit väldigt mycket Oumph och Quorn här nu å senaste, due to our cool little cooperation på Jävligt God BBQ. Men det betyder ju verkligen inte att det är det enda som jag grillar här i världen. Jag är fortfarande dödligt förälskad i halloumi till exempel. Ack, om bara tofu hade kunnat vara lite naturligt segt och salt. Hur fint det hade varit…
Halloumi är ju verkligen kick ass som det är, men det betyder inte att man inte kan krydda upp och göra lite olika roliga grejer med det också. Som det här till exempel – havshalloumi. Mitt svar på grillad lax, funkar perfekt till en tångromssås och färskpotatis, med lite grillad sparris och purjolök till.
Den numera klassiska kryddningen tångrom-dill-citron möter halloumins sälta och konsistens perfekt, framförallt om den får mysa runt lite i marinaden både innan och efter den har varit på grillen. Fräscht, tror jag ordet är. 😉
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav