fbpx

Helbakad pumpa

Till Halloween!
” Helbakad fylld pumpa är supergott och perfekt på hösten när pumporna är i säsong och färska. Här serverad med en god gräddsås! ”
– Gustav

Receptet: Helbakad pumpa

4 portioner

Ingredienser

Pumpan

Vegonade Arizona, påse 90g 1 st
Hokkaido eller halloweenpumpa, ca 2 kg 1 st
Gul lök 1 st
Morot 1 st
Svarta bönor, burk 1 st
Couscous, okokt 1 dl
Champinjoner 8 st
Vatten 1 dl
Färsk bladpersilja 1 dl
Salt Efter smak

Såsen

Vetemjöl 2 msk
Vegonade Arizona 2 msk
Vitt vin 0.5 dl
Havregrädde 3 dl
Vatten 2 dl
Sky från pumpan Efter smak
Kinesisk sojasås 1 tsk

Gör så här

Pumpan

Såsen

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Helbakad pumpa - Thanksgiving och Halloween i ett!

I samarbete med Vegonade

Hej!

Så här på halloween så tänker jag att en hel del av oss nog har köpt på oss en mängd med pumpor för prydnad som nu bara kommer stå och ruttna. Det är synd och skam, och något jag vill hjälpa till att råda bot på!

Tro det eller ej, både vanliga halloweenpumpor och en ganska stor mängd av alla övriga sorters pumpor som säljs i butik idag går finemang att äta. Och vad är då inte roligare än att helbaka en pumpa? Så länge du inte skurit sönder din pumpa helt och hållet går det finemang att göra detta även om den har en glad min på ena sidan. Du kan ju fylla pumpan genom munnen?

För att göra det extra enkelt, och för att det är så jävla enkelt så använder jag en påse med Vegonades Arizona för att smaksätta fyllningen. Den är het och rökig och passar PERFEKT till den söta pumpan. För om det är något som pumpa är så är det söt, tänk er lite som sötpotatis ungefär, fast ibland ännu sötare. Fruktköttet blir krämigt och mjukt, precis som sötpotatis och ungefär samma smakkombinationer funkar. Tänk salt, hetta, syra och fett!

Och just det får du med det här receptet. Arizonavegonaden ger redigt med fett, salt och hetta och i kombination med svarta bönor, matig couscous och en krämig gräddsås så får du en riktigt schysst helhet!

Den här rätten passar dessutom perfekt till Thanksgiving som kommer nu i november och där köttätarna annars fyller en kalkon. Varför inte göra det bästa av det hela och istället fylla en pumpa?

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!