fbpx

Hemmagjord gnocchi

med svampsås
” Så här enkelt gör du egna hemmagjorda veganska gnocchis utan ägg! Servera med svampsås, tomatsås eller pesto. Garanterat Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Hemmagjord gnocchi

4 portioner

Ingredienser

Gnocchi

Mjölig potatis 1 kg
Vetemjöl 3 dl
Salt Efter smak
Olivolja att steka i Efter smak

Svampsås

Färska skogschampinjoner 300 g
Rapsolja 2 msk
Gul lök 1 st
Klyfta vitlök 1 st
Torkad oregano 0.5 msk
Havregrädde 3 dl
Ljus sojasås 1 msk
Grönsaksfond 1 msk
Ev. 1 tsk mjöl utspädd med pastavatten för redning 1 tsk
Salt och peppar efter smak Efter smak

Gör så här

Gnocchi

Svampsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Hemmagjord gnocchi med svampsås


Hej!
-Recipe in english further down! –
Det här receptet lagade jag och Zeina tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för två veckor sedan. Tanken är att vi ska få upp tempot lite på kursen och också bli bättre på att dokumentera maten, recepten och våra lärdomar från kursen på våra respektive bloggar för att både hjälpa till att sprida vidare kunskapen vi ger till våra elever, men också för att dela med oss av ännu mer matglädje!
Vårt upplägg på kursen (som ni kan läsa mer om här) är att varje lektion ska vara baserad på praktisk matlagning och att vi lär oss nya praktiska och teoretiska erfarenheter genom att GÖRA, inte bara genom att läsa eller prata om dem. Det var så jag själv lärde mig spela gitarr en gång i tiden – genom att få hem en gitarr och sedan spela olika låtar för att lära mig nya tekniker, inte genom att bläddra i en bok eller kolla på youtubeklipp av andra som spelade gitarr.
Att kunna göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att göra otroligt god mat av väldigt få och enkla råvaror. Det känns direkt lyxigare än dess beståndsdelar – kokt potatis och vetemjöl, och det är perfekt mat att göra på rester. Om du har kokt potatis över från gårdagen så behöver du bara mosa och blanda den med vetemjöl och lite salt tills du får en smidig deg, skära dem i bitar och sedan koka och steka. Du kan till och med hoppa över stekandet om du har bråttom. Gott blir det ändå!
Vi tittade också på hur du med väldigt enkla tekniker kan göra en svampsås som nästan garanterat vem som helst kommer gilla. Du kan skära svampen i vilken storlek du vill. Om du tycker att svampens konsistens är läskig så kan du skära dem i så små bitar som möjligt och sedan steka dem hårt utan olja i en stekpanna tills att vätska dunstat och de börjar få färg. Då blir svampens fruktkött fast och konsistensen mycket bättre utan att du tappar någon smak. Det här är den perfekta såsen att använda för att omvända svampskeptiker – tro mig!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!