fbpx

Hemmagjorda veganska prinskorvar

gjorda på formbar färs

Receptet: Hemmagjorda veganska prinskorvar

20 portioner

Ingredienser

Hemmagjorda veganska prinskorvar (25 st)

Anamma Formbar Färs 850 g
Stora gula lökar 2 st
Lagerblad 6 st
Vitlöksklyftor 3 st
Liquid smoke 1 tsk
Dijonsenap 2 msk
Näringsjäst 0.5 dl
Paprikapulver 1 msk
Kryddpeppar 0.5 tsk
Muskot 0.5 tsk
Torkad ingefära 0.5 tsk
Mörk sojasås 3 msk
Vitvinsvinäger 2 msk
Rapsolja 3 msk
Rikligt med salt och svartpeppar efter smak Efter smak
Aluminiumfolie till formning Efter smak

Gör så här

Hemmagjorda veganska prinskorvar (25 st)

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Hemmagjorda veganska prinskorvar - Recept
Bloggen: Vegansk julmat - allt till julbordet!
Bloggen: Påskbord, julbord och midsommarbords-special


*** I Samarbete med Anamma ***
Hej!
Det här receptet är jag väldigt nöjd med! Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta vanlig sojakorv och skära i mindre bitar så är det här faktiskt ett riktigt bra och roligt alternativ.
Kryddningen går att variera helt efter eget tycke, men den här blir faktiskt riktigt ”korv” lik. Jag har gjort ett annat liknande recept tidigare där jag använder den här tekniken för att göra chorizo, men du kan säkert också försöka luska ut andra klassiska korvkryddningar och köra på dem. Gör du korvarna lagom stora så passar de faktiskt riktigt bra i korvbröd och får riktigt schysst konsistens. Tricket är att inte ha för mycket stora grönsaksbitar i smeten som får den att falla isär lättare. Gör gärna som här och mixa grönsakerna till en puré som du blandar ner för absolut bästa konsistens.
Att använda aluminiumfolie gör jag mest för att det är lätt att få tag i och har hög värmetålighet. Veganska fjälster är ofta ganska svårt att få tag i, men om du har värmetålig plastfolie går det precis lika bra!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!