fbpx

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Mustig och värmande soppa för mörka dagar

Receptet: Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

4 portioner

Ingredienser

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Stor eller två vanliga morötter 1 st
Medelstora palsternackor 4 st
Rotselleri, ca 5x5x5 cm stor bit 100 g
Butternutsquash 0.5 st
Stor gul lök 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Torkad skogssvamp Kantarell, trattkantarell, svart trumpetsvamp, karl johan eller liknande 2 dl
Burk stora vita bönor 1 st
Vatten 1.2 l
Knippe bladpersilja 1 st
Torkad timjan 2 tsk
Torkad rosmarin 1 tsk
Lagerblad 2 st
Buljongtärningar av bra grönsaksbuljong 2 st
Smör eller olja 2 msk
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Höstsoppa med rotsaker och skogssvamp

Under min uppväxt var min farsa en stor vurmare för svensk husmanskost och det stod ofta storkok av olika slag på vår spis. En rätt jag särskilt kommer ihåg var alla kött- och grönsakssoppor som han brukade göra, med buljong som bas och grönsaker i stora bitar simmandes runt i en ångande och aromatisk bassäng. En doft av lagerblad, timjan och rosmarin som sprider sig i huset.

Det var vad jag tänkte på när jag lagade den här rätten i lördags. Köttet bytte jag ut mot skogssvamp, men in my book gjorde det det hela bara så mycket bättre. Jag tyckte dock att jag saknade lite botten i soppan, är det någon som har något tips på vad man kan göra för att göra den mustigare utan kött eller grädde?

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!