fbpx

Jävligt Karibiskt

Hamburgare med JerkBBQsås, grillad ananas och koriander
” En av Jävligt Gotts månadsburgare på Bastard Burgers! Grillad ananas, jerkBBQsås, limeaioli och koriander. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Jävligt Karibiskt

4 portioner

Ingredienser

Toppings på varje burgare

Några kvistar koriander Efter smak
Några ringar picklad rödlök Efter smak
Skivor grillad ananas 2 st
Jerk pineapple BBQ sås 1.5 msk
Beyondburgare 1 st
Sallatsblad 1 st
Lime- och ingefärsmajo 1 msk
Refried black beans 1.5 msk

Jerkkrydda, ca 2 dl

Cayennepeppar 0.5 msk
Kryddpeppar 1.5 msk
Timjan 1 msk
Curry Gul 1 msk
Strösocker 1 msk
Svartpeppar 1 msk
Paprikapulver 0.5 msk
Salt 1 msk
Muskotnöt 1 krm
Kanel 1 krm
Kryddnejlika 0.5 krm

Jerk Pineapple BBQ Sauce

Klyftor vitlök, rivna 2 st
Riven färsk ingefära 1 msk
Rapsolja 2 msk
Jerkkrydda 1.5 msk
Ketchup 2 dl
Muskovado eller råsocker 0.5 dl
Lime, juicen 1 st
Ananasjuice Från konservburk 1 dl
Kikkomansoja 2 tsk
Några skvätt tabasco Efter smak

Stekt ananas

Ananasringar 8 st
Sambal oelek 1 tsk
Lime, juicen 0.5 st
Sirap 2 tsk
Kruka koriander 0.3 st
Rapsolja 1 msk
Salt 1 krm

Lime- och ingefärsmajo

Lime, juice och skal 1 st
Vegansk majonnäs 2 dl
Riven färsk ingefära 0.5 msk
Kruka färsk koriander 0.5 st
Socker eller sirap 0.5 tsk
Lite salt Efter smak

Refried black beans

Svarta bönor på burk 230 g
Jerkkrydda 0.5 msk
Rapsolja 2 msk
Kikkomansoja 1 tsk
Limejuice 1 tsk
Vatten 0.5 dl

Picklad lök

Rödlök 1 st
Lime, juicen 1 st

Gör så här

Toppings på varje burgare

Jerkkrydda, ca 2 dl

Jerk Pineapple BBQ Sauce

Stekt ananas

Lime- och ingefärsmajo

Refried black beans

Picklad lök

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Karibiskt - majs veganska månadsburgare på Bastard Burgers

*I samarbete med Bastard Burgers*

Hej hörrni!

Det här blir ett snabbt inlägg den här gången, som kommer att uppdateras inom kort med en video, fler bilder och kanske lite längre utläggning om själva receptet och hur samarbetet med Bastard Burgers går (spoiler alert – jävligt bra! :D). Jag har nämligen haft så fullt upp med kokboken de senaste veckorna så jag inte har hunnit ställa mig i köket och filma någon film om den här burgaren ännu. Det kommer dock nästa vecka, så oroa er inte!

Månadens veganskaburgare på Bastard heter Jävligt Karibiskt och är en uppdatering av den karibiska burgare som jag serverade en gång i tiden på Orlando’s Jamaican, food trucken som jag gästspelade med på Bergmanveckan för några år sedan! Det är en burgare med grillad ananas, en jerkBBQsås, limeaioli, refried beans och picklad lök. En riktigt kryddig och fruktig dunderkombo! Grillad ananas är bland det bästa jag vet. Det blir sjukt smarrigt när sötman i ananasen karamelliseras och det passar grymt bra ihop med den starka och kryddiga jerksåsen, den syrliga löken och den krämiga majonnäsen. För den modige toppar vi den också med koriander 😉

Hoppas ni kommer att gilla den! Här är receptet:

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!