fbpx

Jävligt Libanesiskt

Galette med libanesiska smaker

Receptet: Jävligt Libanesiskt

4 portioner

Ingredienser

Oumphgryta

Paket oumph thyme and garlic 2 st
Burkar krossade tomater 2 st
Röd chili 1 st
Vitlöksklyftor 3 st
Stor röd lök 1 st
Tomatpuré 2 msk
Grönsaksfond 1.5 msk
Mörk kinesisk sojasås 1 msk
Torkad mynta 1.5 msk
Spiskummin 1 msk
Rikligt med olivolja Efter smak
Salt och svartpeppar att smaka av med Efter smak
Citronjuice 2 msk

Bakad Aubergine

Auberginer 2 st
Rikligt med olivolja Efter smak
Salt Efter smak

Hummus

Kokta kikärtor á 230 g avrunnen vikt styck, totalt 460 g 460 g
Lös tahini 0.75 dl
Citronjuice 6 msk
Vitlöksklyftor 2 st
Vatten 2-3 msk 2.5 msk
Spiskummin 2 tsk
Salt Efter smak

Övriga toppings

Rostade mandelflarn Efter smak
Färsk ruccola Efter smak
Syrad rödkål Efter smak

Gör så här

Oumphgryta

Bakad Aubergine

Hummus

Övriga toppings

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt Libanesiskt - recept och på menyn på Crepson

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Här kommer receptet på den andra galetten som jag har tagit fram till menyn på Creperian Crepson & Co som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen här i Stockholm.

Jag har ett stort nytt långsiktigt samarbete med dem som går ut på att jag ska hjälpa dem att utveckla deras veganska utbud på deras menyer och som nu i början manifesterats i två stycken galetter, och snart också en söt crepe fylld med choklagdlass, apelsin och chokladsås! Hur smarrigt som helst!

Förra veckan när rätterna lanserades på menyn så gav jag er receptet på den första galetten, Jävligt Franskt som är en take på den klassiska biff och bean med karamelliserad lök, krunchiga valnötter och färsk spenat. Den här veckan får ni receptet på Jävligt Libanesiskt som är min egen tolkning av Zeina Mourtadas (ni vet Zeinas Kitchens) libanesiska moussaka fast med oumph istället för kikärtor och med en massa god hummus som komplement!

Där Jävligt Franskt är en ganska svullig och fet galette, passandes för dig som vill ha något att unna dig med så är Jävligt Libanesiskt snarare en riktig proteinbomb och betydligt mycket mer optimerad rent näringsmässigt. Grytan är baserad på tomat, oumph och kryddor, hummusen är ju typ 90 % kikärtor och så är det lite ugnsbakad aubergine och färska grönsaker ihoprullade i en glutenfri bovetepannkaka. Hur bra som helst! Riktigt mycket schyssta proteiner, näringsämnen och du blir garanterat mätt! Jag både bor och tränar själv i närheten så det kommer 100 % bli mitt go to uppfyllningsmål efter gympassen här framöver 😀

Här har ni receptet! En video av hur man gör kommer inom kort upp här på bloggen!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!