fbpx

Jordärtskockssoppa

med friterad ostronskivling
” En krämig och enkel jordärtskockssoppa som funkar perfekt både som en lyxig förrätt och som en enkel middag. Toppa gärna med friterad svamp! ”
– Gustav

Receptet: Jordärtskockssoppa

4 portioner

Ingredienser

Soppan

Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Jordärtskockor 500 g
Vitt vin 1.5 dl
Valio Oddlygood® Dream Fraiche 2 dl
Vatten 5 dl
Svampfond 1.5 msk
Salt 1 krm
Svartpeppar 1 krm
Margarin 1 msk

Friterad svamp

Färsk ostronskivling 180 g
Salt 1 krm
Svartpeppar 1 krm
Rapsolja 3 msk

Till servering

Färska rosmarinskvistar 4 st
Kallpressad rapsolja 1 msk

Gör så här

Soppan

Friterad svamp

Till servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Klassisk vegansk nyårsmeny

Hej!

Sitter du och funderar över vad du ska bjuda på till nyår? Tveka inte längre! Jag har en klassisk trerättersmeny som både är enkel och jävligt god och som garanterat kommer få dina gäster att häpna.

De tre recepten togs fram till förra nyår tillsammans med Valio Oddlygood, men de mår verkligen bra av att pushas för på nytt!

Om mot förmodan känner att du skulle vilja ha ännu fler recept så har jag det. Här sammanställde jag två olika listor över smarriga menyer och recept 2017 och 2016 med massor av nyårsinspiration!

Du har länkar till recepten här nedanför, men här är lite bildinspiration!

Potatisgratäng med rödvinssås och vegobiff
Jordärtskockssoppa
Skogsbärspaj
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!