4
portioner
Ingredienser
Kall bearnaisesås
IFraiche | 2 dl |
Hackad färsk eller torkad dragon | 1 tsk |
Vitvinsvinäger | 1 msk |
Socker | 1 tsk |
Riven gul lök | 1 msk |
Hackad persilja | 0.5 dl |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
IFraiche | 2 dl |
Hackad färsk eller torkad dragon | 1 tsk |
Vitvinsvinäger | 1 msk |
Socker | 1 tsk |
Riven gul lök | 1 msk |
Hackad persilja | 0.5 dl |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Hej!
Som ni kanske vet vid det här laget är jag smått beroende av Oatlys iFraiche. Jag tycker att den är perfekt som grund i olika kalla såser och som ersättning för både gräddfil och yoghurt. Den har en lätt havresmak, men den döljs enkelt av smakerna i de här olika såserna. Framförallt är det mycket snällare mot både kroppen, klimatet och mot kossorna. Bra va?
Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kalla favoritsåser, samlade i ett enda inlägg. Jag har skrivit om de flesta tidigare på bloggen eller i mina kokböcker, men se det här lite som ett best of inlägg.
Bonus: Här har ni receptet på hamburgerdressingen på första bilden! Det blir också helbra med iFraiche!
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?