Karibiska veganburgare

med sötpotatispommes och grillad ananas

Receptet: Karibiska veganburgare

6 portioner

Ingredienser

Burgaren

Fryst sojafärs Förslagsvis Anammas 1 kg 300 g
Ströbröd 1.5 dl
Vatten 1 dl
Potatismjöl 2.5 msk
Jerkkrydda 1.5 msk
Tomatpuré 2 msk
Grönsaksfond 1 msk
Kinesisk soja 1 msk
Vitlöksklyfta 1 msk
Neutral olja 1 msk
Salt 0.5 tsk

Limedressing

Ketchup 2 dl
Vitlöksklyftor 1 st
Röd chili Beroende på önskad styrka 0.5 st
Kruka färsk koriander 0.25 st
Grönsaksfond 1 msk
Socker 1 msk
Limejuice 2 msk
Salt Efter smak

Sötpotatispommes (Alternativ: Färdiga Pommes Frites)

Stora sötpotatisar 2 st
Oatly iFraiche 1 dl
Röd chili 0.5 st
Hackad färsk koriander 3 msk
Frityrolja Efter smak
Salt Efter smak

Picklad lime

Medelstor rödlök 1 st
Limejuice 4 msk

Grillad ananas

Övriga tillbehör

Hamburgerbröd 8 st
Skalad och skivad färsk ananas 1 st
Huvud huvudsallad 1 st
Kruka koriander 1 st

** Jerkkrydda blir ca

Cayennepeppar 0.5 msk
Kryddpeppar 1.5 msk
Timjan 1 msk
Gul curry 1 msk
Strösocker 1 msk
Svartpeppar 1 msk
Paprikapulver 0.5 msk
Salt 0.5 msk
Muskotnöt 1 krm
Kanel 1 krm
Kryddnejlika 0.5 krm

Bygg burgaren

Gör så här

Burgaren

Limedressing

Sötpotatispommes (Alternativ: Färdiga Pommes Frites)

Picklad lime

Grillad ananas

Bygg burgaren

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Karibiska veganburgare – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen

*Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Bråvallafestivalen*

Hej vänner!

Det har blivit dags för det tredje jävligt goda festivalreceptet jag har tagit fram tillsammans med Bråvallafestivalen. Den här gången står en riktig klassiker på menyn – hamburgare! Idén till den här burgaren föddes när jag var tillsammans med foodtrucken Orlando’s Jamaican på Fårö förra sommaren. Grillad annanas kombinerat med en het och syrlig dressing och färsk koriander är en riktig hit! Och att till det få friterade sötpotatispommes med het chili och mild havrefraiche är fan inte att leka med ska ni veta! 😉

Själva biffen är vegansk och baserad på mitt klassiska burgarrecept, men med ägget ersatt mot vatten och potatismjöl. Det blir finemang det också ska ni veta! 🙂

[hr]

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

[button link=”https://app.coursio.com/store/svd/att-grilla-vegetariskt” bg_color=”#4fa125″]Köp kursen här![/button]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required




0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT