fbpx

Krämig pasta med champinjonsås

och gröna ärtor!

Receptet: Krämig pasta med champinjonsås

4 portioner

Ingredienser

Pasta med ärtor och champinjonsås

Färska champinjoner 500 g
Rapsolja till stekning Efter smak
Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Pasta Valfri sort 500 g
Ljus sojasås 1 msk
Mörk sojasås 1 tsk
Torkad oregano 2 tsk
Näringsjäst 3 msk
Ljus grönsaksfond 1 msk
Havregrädde 3 dl
Gröna ärter 2 dl
Pastavatten 1 dl
Salt och peppar Efter smak
Några kvistar färsk oregano till garnering Efter smak

Gör så här

Pasta med ärtor och champinjonsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Krämig pasta med ärtor och champinjonsås


Hej!
Hoppas allt är fint med er! 🙂
Tanken med den här rätten var att veganisera skolans klassiska ost och skinksås, fast så klart med en egen liten twist. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde. Ju mer grädde desto krämigare slutresultat, så det är egentligen bara ditt eget samvete som sätter gränsen 😉 Blir såsen för såsig så kan du reda den med lite mjöl och vatten precis i slutet innan du häller ner pastan.
Tricket för att få till bäst smak och konsistens i svampen är att skära den i små bitar och sedan torrsteka tills all vätska släpper och svampen börjar få färg. Det ger dig en fast konsistens och en god så kallad ”maillardeffekt”, dvs knaperstekning på svampen som har en massa god smak. Ha sedan i olja och lök och stek tillsammans med den knaperstekta svampen på lägre värme tills löken blir mjuk så inte den också knapersteks.
Det här borde rimligtvis vara den perfekta rätten för att vända över alla svampskeptiker hemma i familjen! Ärtorna gör såsen riktigt söt och god, utan att tumma på nyttigheten. Perfekt för barn, stora som små 😉

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!