Krämig Pasta med Fejkon

och Soltorkade Tomater
” En jävligt god pasta med vegansk creme fraiche, fejkon och soltorkade tomater! En riktig umamibomb som du lagar på bara några minuter. ”
– Gustav

Receptet: Krämig Pasta med Fejkon

4 portioner

Ingredienser

Pasta med fejkon och soltorkade tomater

Spagetti 500 g
Tofu 250 g
Japansk sojasås 1 msk
Rökarom Liquid smoke 1 tsk
Sirap 1 tsk
Rödlök 1 st
Vitlök, klyftor 2 st
Soltorkade tomater 150 g
Planti Cooking Fraiche 2 dl
Vatten 2 dl
Färsk spenat 100 g
Salt och svartpeppar Efter smak
Rapsolja till stekning Efter smak

Gör så här

Pasta med fejkon och soltorkade tomater

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 6 2023
Bloggen: Krämig pasta med veganskt bacon

Här är den nya veckomenyn!

Hej Vänner! Här kommer veckomeny nummer sex för året! Den här gången har vi inget särskilt tema, förtuom en massa god mat. Flertalet av de här recepten kommer från åren lite längre bak i bloggens historia, så kanske år du lite inspiration som du inte stött på tidigare!

Måndag – Pasta

En enkel och väldigt god pastarätt med fejkon och soltorkade tomater. Använd vilket fejkon du vill, allt passar!

Tisdag – Mexikanskt eller Asiatiskt

En väldigt enkel och god grönsakswok med tofu som jag utvecklade med särskild tanke att kunna vara ett svinnsmart recept. Använd de grönsaker du har hemma!

Onsdag – Lillördag

En riktig klassiker på bloggen! Receptet var ursprungligen med vanlig vegofärs, men har uppdaterats till att använda formbar färs, vilket gör det mycket enklare att laga.

Torsdag – Husman

En av de riktiga ursprungsrecepten på bloggen! En superenkel och klassisk panna som min sambo brukade göra innan vi blev ihop och som hängt med. Använd vilken växtbaserad matlagningsgrädde eller creme fraiche du vill, allt funkar. PÅ bilden hade jag quornfiléer, men alla sorters vegokött eller tofu funkar.

Fredag – Fredagsmys (street food)

En klassiker till! Om du tycker att det känns meckigt att göra kebaben i stekpanna på det här sättet, så platta istället ut den på bakplåtspapper på en ugnsplåt och baka den tunna kebaben i ugnen. Väldigt enkelt!
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!