fbpx

Krämig spenat och basilikapasta

Med pinjenötter och körsbärstomater.
” En grön, superkrämig och förvånansvärt hälsosam pasta som kommer att imponera både på vännerna! Spenat har aldrig sett så bra ut! ”
– Gustav

Receptet: Krämig spenat och basilikapasta

4 portioner

Ingredienser

Pastasåsen

Färsk spenat 200 g
Färsk ruccola 60 g
Färsk basilika, kruka 1 st
Vitlöksklyfta 2 st
Bjäst 1 dl
Cashewnötter 100 g
Havredryck 3 dl
Citron, juicen 0.5 st
Salt Efter smak
Svartpeppar Efter smak

Tillbehör och servering

Pasta 500 g
Körsbärstomater, blandade färger 250 g
Pinjenötter 60 g

Gör så här

Pastasåsen

Tillbehör och servering

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 44 2023

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint!

Här kommer veckans veckomeny. Som alltid är den köpbar som matkasse via den lila knappen här nedanför. Du kan antingen köpa den online via Willys.se, Hemköp.se, Mathem och vissa utvalda ICA butiker, men också få en anpassad inköpslista som du kan ta med till butiken från alla ovan samt COOP.

När du väl klickat på den lilla knappen nedan och lagt recepten i din varukorg så kan du välja om du vill få produkter utvalda på prisnivå, samt också plocka bort, byta ut eller lägga till enskilda produkter ut listan. Det kan vara värt att dubbelkolla det som ligger i listan då det till viss del styrs av matbutikerna själva beroende på deras utbud och kan variera beroende på om du väljer Willys, Hemköp eller Mathem.

Veckans recept en studie i klassiker! Köttfärssås med pistou, gulcurry, kebab och tacos. Goa grejer!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 44

Måndag – Pasta och comfort

Med pinjenötter och körsbärstomater.

En uppdaterad och superladdad version av pesto med extra spenat för ännu mer nyttig grön klorofyll samt körsbärstomater. Enkelt och jävligt gott!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med picklad lök, gurka och marinerad tofu

En kall nudelrätt med en smarrig jordnötssås, krispig gurka och fräsch tofu. Tro mig – det är galet gott och att servera rätten kall förhöjer faktiskt det hela ett rejält antal snäpp! Tror du inte mig så tro på den välkända restaurangen Surfers där jag har snott idén ifrån!

Onsdag – Lilllördag

med gräddsås och rårörda lingon

Klassiska svenska köttbullar med rårörda lingon och gräddsås. Här serverar jag dem enkelt med kokt potatis och ättiksgurka, och jag har gjort dem på Anammas nya formbara baljväxtfärs som gör dem lite extra hållbara och svenskodlade!

Torsdag – Husman

grym matsvinnsräddare!

Pytt i panna är en sjukt bra resträddarrätt där du kan ta vara på lite precis vad som helst du råkar ha hemma och slänga ner i stekpannan. Det är dessutom väldigt gott! Om du har ork så rekommenderar jag att du råsteker potatisen för en lite extra lyxig upplevelse.

Fredag – Fredagsmys!

med ostronskivlingsstek

Vi avslutar veckan med en riktigt lyxmacka! Dessa ”cubanos” som de kallas är inspirerade av filmen ”Chef” med John Favreu där han åker runt i amerikanska södern tillsammans med sin son i en Food truck och gör succé med en version av dessa smarriga mackor. Jag har bara bytt ut bringan mot ostronskivling, det blev väldigt gott det med!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x