fbpx

Kryddiga kinesiska tofuspett

med smak av sichuanpeppar

Receptet: Kryddiga kinesiska tofuspett

4 portioner

Ingredienser

Kryddiga Tofuspett Original

Rapsolja Efter smak
Schalottenlökar 5 st
Knippe salladslök 1 st
Röd chili 2 st
Vitlöksklyftor 8 st
Cm färsk ingefära 5 st
Svartpepparkorn 1 msk
Sichuanpepparkorn 1 msk
Korianderfrön Hela 2 tsk
Havsflingsalt 1 tsk
Ljus soja 4 msk
Brut farinsocket 3 msk
Fast tofu 750 g

Gör så här

Kryddiga Tofuspett Original

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Kryddiga tofuspett med smak av Sichuan

Det här receptet hittade min svägerska Anna i DN för ett tag sedan och nu när vi var nere i sommarhuset allesammans så var hon hell bent på att vi skulle laga det. Inte mig emot, det lät grymt gott. Enda problemet var att det krävde ganska speciella ingredienser (förutom tofu då som ganska många andra i familjen är avvaktande skeptiska mot) och tar ganska lång tid. Till slut, kvällen innan jag åkte till stan igen lyckades vi få till det. And boy, it was worth the wait!

Jag tänker faktiskt ge er två varianter på receptet den här gången. Dels det ursprungliga, som låter grymt gott och dels det som vi lagade då vi inte riktigt hade tillräckligt med tid och heller ingen sichuanpeppar. Men det blev gott det med och är ju lite enklare att få ihop så det kan vara användbart om ni, precis som vi har lite svårt att få till det.

 

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!