fbpx

Kryddpepparstekt seitan

med friterad brysselkål
” Brysselkål har aldrig smakat så här gott! Friterade och knapriga brysselkålar som serveras med kryddpepparstekt seitan. ”
– Gustav

Receptet: Kryddpepparstekt seitan

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt gotts julbord - köpbar matkasse!
Bloggen: Kryddpepparstekt seitan

Hej Vänner!

Julen börjar närma sig med stormsteg och idag är det redan andra advent och exakt två veckor kvar till julafton. Jag vet att många av er redan nu sitter och planerar ert julbord och just därför vill jag hjälpa er så mycket jag bara kan.

Här i det här inlägget har ni dels en lista på mina enga personliga favoriter till det gröna och hållbara julbordet, men också hela julbordet färdigt i en köpbar matkasse som är redo att levereras till din dörr i god tid inför julafton!

Det här året har jag börjat utforska den här nya tekniken som gör det möjligt för mig att göra recepten på bloggen köpbara via willys.se, hemköp.se, mathem.se och ett antal utvalda ICA butiker, och en sak jag verkligen ser potential i är vid sådana här tillfällen. Du ska handla hem en massa mat inför jul, behöver hjälp med inspirationen, och vill säkert undvika att stressa, så varför inte kombinera det hela genom att beställa ditt julbord direkt härifrån?

När du väl klickat på beställ knappen nedanför så läggs alla recept till i Iboost appen som ligger här vid sidan av fönstret. Där kan du sedan i lugn och ro bläddra igenom ingredienserna i recepten och byta ut dem som du tycker det passar, eller helt enkelt ta bort eller lägga till recept efter eget tycke. Jag rekommenderar att du dubbelkollar inköpslistan då den till stor del sammanställs automatiskt och kan slänga in en billigare eller dyrare variant av en produkt än du själv önskar.

Jag hoppas att denna lista kan inspirera och hjälpa till och att du får en fantastisk god jul!

P.S – Och var inte rädd för att servera eller ta med dig din jävligt goda vegomat till julbordet även om alla andra inte äter vego. Att bjuda på jävligt god vegomat är den bästa formen av aktivism som finns, och jag är övertygad om att dina släktingar och vänner kommer bli positivt överraskade över hur goda dina vegoköttbullar och din vegosill faktiskt är! Se det som en möjlighet, inte en utmaning. D.S

Och kom ihåg – du är grym! Kram på er!

Jävligt Gotts julbordskasse

Superstjärnan på det svenska julbordet. Jag gör mina julköttbullar med formbar färs och fyllda med kryddpeppar och dijonsenap.

precis som originalet!

Julköttbullarnas bästa vän. Hemmagjord krämig rödbetssallad. Mums!

med hovmästarssås!

Ännu en hjälte från julbordet. Gravad morot kan låta tråkigt, men tro mig. Det här receptet är magiskt!

Klassiskt tillbehör till julbordet!

En mustig och god indisk gryta där basen är stekt lök och kikärtor! Har du inte alla kryddor hemma, så prioritera gulcurry och garam masla, två kryddblandningar som tillsammans ger dig 90 % av upplevelsen till en bråkdel av priset.

Perfekt till julbordet, eller som ett gott snacks till fotbollen

Lite roligare prinskorvar som serveras inslagna i smördeg! Servera gärna med en klick skånsk senap.

med rotsakschips och kikärtor

Ett galet gott tillbehör till julbordet. Långkål med saffran och rotsakschips!

med friterad brysselkål

Brysselkål är hela julens främsta lilla vän. Och det finns ingen godare brysselkål än friterad brysselkål!

med Amanda Lind!

Jag gör min sill på aubergine, men det funkar faktiskt väldigt bra även på svamp eller på cashewmeetly!

med kulturministern!

Ännu en väldigt god vegansk sill! Jag har tagit såsen från min populära skagenröra, som passar hur fint som helst här med!

Vegansk Julskinka!

Inget julbord är komplett utan ett alternativ till julskinka. Orkar du inte göra en egen skinka av seitan så rekommenderar jag varmt den här av rotselleri!

tofu med majonnäs smaksatt med svart salt

Sist ut, men verkligen inte minst är min personliga favorit – veganska ägghalvor! Lyckas du så köp svart salt också som ger den där lilla extra äggiga smaken. Det gör all skillnad i världen. Du kan tyvärr inte köpa den i vanliga butiker, men du hittar det här att beställa online på Happy Vegan!

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!