fbpx

Lättlagad Vegansk Tacopaj

gjord på Knorrs färdiga vegochili
” En jävligt god tacopaj med ett täcke av cashewnötsostkräm. Jävligt Gott och enkelt! Görs enkelt med färdig bönchili, eller gör egen! ”
– Gustav

Receptet: Lättlagad Vegansk Tacopaj

4 portioner

Ingredienser

Pajdeg

Vetemjöl 6 dl
Kylskåpskallt vegosmör, margarin 250 g
Kallt vatten, 1-3 msk 2 msk
Salt 0.5 tsk

Fyllning

Paket Knorr Chili Sin Carne 2 st
Burk svarta bönor 1 st
Salt och peppar Efter smak

Topping

Vegansk smältost 150 g
Havrefraiche 2 dl
Paprikapulver 1 tsk
Nachochips 50 g

Tillagning

Till servering

Coctailtomater Efter smak
Koriander Efter smak
Mer nachochips Efter smak
Mer havrefraiche Efter smak

Gör så här

Tillagning

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Lättlagad Vegansk Tacopaj

Hej! Hoppas att allt är fint med er! Jag har teamat upp med Knorr för att åter igen ge er ett superenkelt och riktigt gott recept som kan rädda vardagen – på ett enkelt och samtidigt hållbart sätt. Må låta klyschigt, men det här är faktiskt riktigt nice! Det blir riktigt gott och har ett mycket lägre klimatavtryck än om du använder en chili gjord på nötkött.

Knorr har ett gäng färdiga kylda vegetariska och veganska måltidslösningar som är en del av deras nya stora satsning där de vill uppmuntra och förenkla för konsumenter att äta mer hållbar mat. Denna satsning innebär bland annat att de lägger stort fokus på just vegomat (bland annat tillsammans med deras nya växtbaserade fonder som jag kommer skriva mer om i kommande inlägg!). 

Dessa måltidslöningar är rackarns praktiskt då man kan ha en sån här påse stående i kylen och värma upp på tre minuter om man skulle finna sig själv utan middag någon gång. En påse räcker till 1-2 portioner beroende på hunger skulle jag säga.

Det är tre olika vegorätter, varav en är vegansk, men alla tre är goda, enkla och klassiska. Chili Sin Carnen är vegansk, och så har de också vegetariska ”köttbullar” i tomatsås och vegobitar i en rödcurry-sås. Alla tre superenkla, töm påsens innehåll i en skål eller stekpanna och värm upp på spisen eller i micron. Koka pasta eller ris och poff!

Men – ni känner ju mig. Jag kan ju aldrig göra något riktigt så enkelt, och då det här ju faktiskt också är en receptblogg, inte bara en tipsblogg för råvaror så vill jag ge er ett tips på hur man kan använda de här grytorna, måltidslösningarna som de kallas, för att snabba på din vanliga matlagning avsevärt! Jag gjorde detsamma med samma Chili Sin Carne från Knorr i våras, då med ett enchiladasrecept. Nu tänker jag att vi fortsätter på det pimpade tacospåret och gör en enkelt vegansk tacopaj!

Jag har redan en mer avancerad vegansk tacopaj på bloggen, med ett cashewnötstäcke. Den här går dock betydligt mycket enklare att göra. Framförallt om du använder Knorrs Chili Sin Carne.

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!