4
portioner
Ingredienser
Lökringar
Stora gula lökar | 3 st |
God öl | 1 dl |
Vetemjöl | 1.5 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Majsstärkelse | 1 msk |
Salt | Efter smak |
Frityrolja | Efter smak |
Stora gula lökar | 3 st |
God öl | 1 dl |
Vetemjöl | 1.5 dl |
Bakpulver | 1 tsk |
Majsstärkelse | 1 msk |
Salt | Efter smak |
Frityrolja | Efter smak |
Reklam i samarbete med Stoneleigh
Så här fantastisk kan din påskmiddag se ut! I alla fall om du gör som vi gjorde i fredags och lagar en lyxig femrättersmiddag. Här nedanför hittar du alla recept om du också vill laga dem till påsk istället för den klassiska påskbuffén, eller varför inte dagen efter.
I fredags arrangerade vi en fantastisk kväll tillsammans med Stoneleigh med 20 gäster som fick laga all den här smarriga maten tillsammans och därefter njuta av den, och visst ser det gott ut?
OBS! Drick ansvarsfullt! 🙂
Amuse Bouche: Växtbaserade ägghalvor
Förrätt: Morotstartar med citronmajonnäs
Huvudrätt: Pannbiffar med vårprimörer och örtsås
Amuse Bouche Mangotrifle
Efterrätt: Påskpavlova
Här nedan har ni recepten!
De här smarriga små munsbitarna tog jag fram recept på för flera år sedan, och de är en återkommande favorit på både jul och påskbordet! Tricket är att krydda majonnäsen med Kala Namak, ett sorts svavelberikat salt som smakar ägg!
Vinrekommendation: Stoneleigh Sauvignon Blanc
Även detta är en riktig favorit hemma hos mig! En galet god, lyxig och enkel förrätt med sautereade morötter tillsammans med en fräsch citronmajonnäs och krispigt smörstekt bröd.
Vinrekommendation: Stoneleigh Chardonnay
De här fräscha och örtiga biffarna serveras på en bädd av örter, med en örtsås och med smörstekta primörer. Örtigt och fräscht dvs! Perfekt som en lättare huvudrätt till påsken där grönsakerna får stå i centrum.
Vinrekommendation: Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc
En liten men naggande god efterrätt som vi valde att servera som en smakretare inför den lite större efterrätten. En fräsch mangosalsa blandas med vispad grädde och krossade drömmar! Kakan då, inte folks förhoppningar 😛
4 portioner
INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling
4 portioner
INGREDIENSER
Marängbottnar
Passionslemoncurd
Fyllning och topping
GÖR SÅ HÄR
Marängbottnar
Passionslemoncurd
Montering
Tips
Vinrekommendation: Stoneleigh Riesling
Hoppas det ska smaka!
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav