fbpx

Lyxig korvstroganoff

med min och Anammas vegochorizo
” En jävligt god och lyxig korvstroganoff med Jävligt Gott och Anammas vegochorizo och och en liten hemlig ingrediens som lyfter smakerna! ”
– Gustav

Receptet: Lyxig korvstroganoff

6 portioner

Ingredienser

Lyxig korvstroganoff

Gul lök 1 st
Morötter 2 st
Skogschampinjon 250 g
Anamma och Jävligt Gott Vegochorizo, paket 2 st
Vitlöksklyftor 4 st
Timjan, torkad 1 msk
Gulcurry 1.5 tsk
Tomatpuré 2 msk
Krossade tomater 400 g
Havregrädde 2.5 dl
Grönsaksfond 1.5 msk
Japansk sojasås 1 msk
Salt och peppar Efter smak
Margarin till stekning Efter smak
Persilja till servering Efter smak
Tagliatelle Eller annan valfri pasta 500 g

Gör så här

Lyxig korvstroganoff

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Sju jävligt goda pastarätter till!
Bloggen: Veckomeny v 46 2023
Bloggen: Veckomeny v 39 2023
Bloggen: Veckomeny v 19 2023
Bloggen: Veckomeny v 13 2023

För en herrans massa år sedan (2017!) så delade jag med mig av ett blogginlägg där jag tipsade om fem jävligt goda pastarätter som du verkligen måste testa. Sedan dess har jag dock hunnit laga väldigt mycket mer pasta, så det känns som att det är dags för ett nytt samlingsinlägg!

I det tidigare hittar ni några av mina personliga favoriter som carbonara, cacio e pepe, pasta all’amatriciana, lasagne och puttanesca. Här nedanför har ni ett gäng ytterligare galet goda pastarätter! Gemensamt har de alla att de är lättlagade, jävligt goda och så klart helt växtbaserade. Ingen ska behöva ge upp på jävligt god pasta bara för att man inte vill äta mejerier, ägg, fisk eller kött!

En snabb och jävligt god köttfärssås på svensk baljväxtfärs

Sveriges populäraste maträtt. Så här gör jag min version! Ett trick är att försteka eller till och med ugnsbaka formbar färs och använda den istället för vanligt vegofärs. Då får du mycket bättre textur på färsen.

Från min bok Jävligt God Vegomat

Alla borde kunna laga en enkel och jävligt god svamppasta! Där med basta 😉 Tricket är att använda väldigt mycket svamp som får stekas riktigt hårt.

med min och Anammas vegochorizo

Ännu en svensk klassiker – Korvstroganoff! Serveras faktiskt absolut bäst med pasta om du frågar mig. Jag gör min korvstroganoff på både krossade tomater och havregrädde för krämigast resultat.

med cashewnötsgrädde

En lite udda pastarätt som blivit populär via sociala medier. En redig skvätt vodka höjer smakerna otroligt i den här tomatsåsen! Funkar finemang med gin också.

Pasta Vongole görs vanligtvis med musslor, men här har jag bytt ut dem mot ostronskivling och norialger, vilket fungerar förvånansvärt bra! Väldigt god och fräsch pastarätt.

Med tomatsås och veganskostsås

Canneloni är stuvade pastarör som vanligtvis fylls med ricottaost. Här har jag bytt ut osten mot mosad tofu som jag smaksätter med olivolja, vinäger och lite näringsjäst. Blir supergott!

med cashewnötter och näringsjäst

Sist men inte minst har vi den tidlösa klassikern Pesto Genovese! Jag byter ut parmesanosten mot cashewnötter och näringsjäst och blandar ALLTID pastan med peston och lite varmt pastavatten. Det ger en superkrämig och intensivt grön pasta med massor av smak!

1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!