fbpx

Margherita pizza

med cashewost och nötpesto

Receptet: Margherita pizza

8 portioner

Ingredienser

Deg till 8 portionspizzor (Alternativ: Färdig Pizzadeg)

Ca 13-15 dl Vetemjöl Special 800 g
Mer mjöl till utbakning Efter smak
Ljummet vatten 650 ml
Salt 1 tsk
Jäst 50 g

Tomatsås

Krossade tomater 400 g
Olivolja 0.5 dl
Salt 0.5 tsk
Svartpeppar 0.5 tsk

Nötpesto (Alternativ: Färdig Pesto)

Kruka färsk basilika 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Naturella cashewnötter 100 g
Näringsjäst 2 msk
Olivolja 1 dl

Cashewost (Alternativ: Mozzarella)

Naturella cashewnötter 100 g
Näringsjäst 2 msk
Vitlökspulver 1 tsk
Salt 0.5 tsk
Vitpeppar 2 krm
Vatten 1.5 dl

Övriga toppings

Oatly Ifraiche Alternativ: Om mozzarella: ta bort detta 0.5 dl
Några kvistar basilika Efter smak
Olivolja Efter smak

Bygg pizzan

Gör så här

Deg till 8 portionspizzor (Alternativ: Färdig Pizzadeg)

Tomatsås

Nötpesto (Alternativ: Färdig Pesto)

Cashewost (Alternativ: Mozzarella)

Bygg pizzan

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Tre veganska pizzor - Jävligt Gott festivalkäk!


Hej!
Dagens recept är hela tre recept i ett då det är pizza som är temat och jag idag bjuder på hela tre olika sorters veganpizza, ett klassiskt kebabpizzerecept, en margherita och en egen kreation med zucchini, ostronskivling och smarrig vegomajonnäs.
Jag har skrivit om det här med veganpizza flera gånger förut och jag vidhåller att tricket till att lyckas med det handlar om att skippa osten och istället ersätta den med andra såser, röror och puréer som ger samma feta och krämiga känsla som osten annars ger till pizzan. Långt mycket bättre än de där konstiga och kemiska vegoostar som tyvärr är det enda som finns på marknaden idag och fyllt med en massa smarrig smak.

Men med det sagt, så kör vi direkt på recepten för jag sitter mitt i påsksemestern och vill inte fastna vid datorn hela dagen 🙂

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required




0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!