fbpx

Marinerad bönröra

med rårissallad och vitlökssås
” En fräsch och hälsosam rätt med marinerade bönor och ett grönsaksris på råris som passar perfekt som en lyxig lunch! ”
– Gustav

Receptet: Marinerad bönröra

4 portioner

Ingredienser

Marinerade bönor

Paket blandade bönor, typ kikärtor, kidneybönor och vita bönor – vilka som helst funkar 3 st
Vitlöksklyftor 2 st
Oliv- eller rapsolja 1 msk
Färsk citronjuice eller vitvinsvinäger Vit balsamico funkar också bra! 1.5 msk
Blandade torkade örtkryddor efter smak och tycke 2 tsk
Knippe gräslök eller salladslök 1 st
Chipotlepasta 0.5 msk
Majs 1.5 dl
Salt och peppar efter smak Efter smak

Rårissallad

Portioner råris, dosera efter förpackningen 6 st
Röd spetspaprika 1 st
Bukett broccoli 0.5 st
Stor näve sockerärtor 1 st
Dm purjolök, både gröna och vita delen funkar! 2 st
Olivolja 2 msk
Vitvinsvinäger 2 msk
Klyftor vitlök 2 st
Salt och peppar Efter smak

Vitlökssås

Oatly iMat Fraiche 2 dl
Klyfta vitlök 1 st
Olivolja 1 msk
Citron, juicen 0.3 st
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Marinerade bönor

Rårissallad

Vitlökssås

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Marinerade bönor med rårissallad och vitlökssås


Hej!
Nu så här i svinvarma högsommartider har jag haft ett ganska rejält craving efter enkla, grönsaksbaserade rätter som inte är så varma men ger mycket energi. Jag får ju heller inte grilla så de flesta av mina vanliga sommarrätter har liksom hamnat lite ur synk.
När jag dock letade efter lite inspiration i gömmorna på bloggen så insåg jag att jag faktiskt har väldigt få sallads-, bön- och överlag ”hälsosammare” recept. Haha, det säger väl ganska mycket om mig och mina smaklökar, men när det är 30 grader utomhus så är det faktiskt det jag blir sugen på. Så förvänta er lite mer bönor, fullkorn och sallader här framöver 😉
Det här receptet slängde jag ihop förra veckan utifrån vad vi hade i kylskåpet och skafferiet i sommarstugan. Det kräver minimalt med matlagning, mest lite hackning och kokande av ris. Jag använde mig av Frebacos råris som var superenkelt och jättegott, men om man vill kan man byta ut det mot vanligt ris (gärna dock inte jasminris då det klibbar för mycket), mot matvete, mathavre eller bulgur.
Bönsalladen är en superbra grund att slänga ihop och äta som en lätt lunch bara den. Blanda ner valfria grönsaker, typ majs, gurka, paprika, tomat eller lök och krydda lite så som du vill. Köp helst bönor med lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA:s basicbönor.

Stötta gärna vårt arbete med en liten slant varje månad och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x