fbpx

Mazarintårta

med grädde och färska bär

Receptet: Mazarintårta

8 portioner

Ingredienser

Mazarintårta med grädde och färska bär

Mandelmjöl 300 g
Vetemjöl 3 dl
Bakpulver 1 tsk
Salt 0.5 tsk
Smör 150 g
Socker 2.3 dl
Vaniljsocker 1 tsk
ägg 3 st
Citron, rivet skal 1 st
Färskpressad citronjuice 1 msk
Grädde 5 dl
Så mycket färska bär du kan hitta till garnering och fyllning Efter smak

Gör så här

Mazarintårta med grädde och färska bär

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Mazarintårta

IMG_1433

Jag är en riktig sucker för tårtor. Överlag är jag ingen bakande människa (ännu, men jag hoppas på att ändra på det), men när det kommer till tårtor så är jag av någon anledning alltid barnsligt förtjust så fort jag får chansen. Jag har lagt upp några andra recept här på bloggen tidigare på chokladtårta och pannkakstårta, och här kommer ett till.

Det här receptet upptäckte jag när min svägerska bakade det förra våren. Det var sjukt smarrigt och jag har gjort det ett par gånger sedan dess. Det enda man ska tänka på när man gör den här tårtan är dels att den är ganska stabbig, så en liten tårta räcker långt, men också att den kan vara lite klurig att få färdiggräddad beroende på vilken ugn man har. De 30 minuter som fanns i ursprungsreceptet (här ifrån ICA.se) räckte inte alls i vår varmluftsugn på landet till exempel.
Jag undrar om inte grejen med tårtor (förutom att det är så jävla GOTT!!) är att man får fixa till dem så fint? Det tror jag:)
Vilken är er favorittårta och hur gillar ni att pynta dem? Lämna gärna en rad i kommentarsfältet!
IMG_1432

IMG_1439

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!