fbpx

Morotscarpaccio

med tångcaviar

Receptet: Morotscarpaccio

4 portioner

Ingredienser

Morotscarpaccio

Jämnstora, stora morötter 4 st
Salt 0.5 tsk
Rödlök 0.5 st
Svart tångrom 2 msk
Olivolja 1 msk
Citron 0.5 st
Havrefraiche 1 dl
Flingsalt 1 krm
Nymald svartpeppar Efter smak

Gör så här

Morotscarpaccio

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Nytt Patchworkrecept - Morotscarpaccio, perfekt till påskbordet!


Hej!
Som ni kanske märkt vid det här laget så har jag påbörjat ett nytt stort samarbete med vinmärket Patchwork – Vin till vego, som vill slå ett slag för, ja just det, vin till vegokäk. De, och jag, tycker att det är weird att det finns en sån begränsad uppfattning om vad vegetarisk mat är och vilka viner som går att dricka till det. Och vill helt enkelt utmana de fördomarna genom att laga och visa på en massa goda vegorecept parade med gött vin.
Men men, nog om det. Om någon vecka så är det ju påsk! Det känns ganska nice om jag får säga så myself. Långledigt, vårkänslor och en massa god mat.
Det vegetariska och det veganska påskbordet har massor av goda grejer att erbjuda. Jag har skrivit ett längre inlägg om påskmat tidigare som ni hittar här. Ett helt gäng andra bra vegobloggare har gjort egna menyer som ni kan hitta bland annat här och här också.
Årets bidrag till påsken blir den här veganska morotscarpaccion. Ursprungligen var min tanke att försöka ta fram ett bra recept på gravad morotslax, men ingen version jag gjorde blev så värst god, så istället föddes den här idén. Och det ska vi vara tacksamma för, för den här rackaren går inte av för hackor!
altia_carpaccio (3)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!