fbpx

Mustig svamppaj

med lock

Receptet: Mustig svamppaj

4 portioner

Ingredienser

Pajdeg

Mjöl 300 g
Bakmargarin 180 g
Vatten 3 msk
Paket färdig smördeg till locket 1 st

Fyllning

Blandade färska svampar 1 kg
En näve med blandade torkade skogssvampar Efter smak
Havregrädde 5 dl
Klyftor vitlök 2 st
Kvistar färsk rosmarin 2 st
Gul lök 1 st
Torkad timjan 2 tsk
Mörk kinesisk soja 1 msk
Fetaost, gärna vegansk 150 g
Vetemjöl och lite vatten eller mjölk till redning 1 msk
Vegosmör 2 msk
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Pajdeg

Fyllning

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Mustig svamppaj med lock

image

Jag såg ett nytt matlagningsprogram här förra veckan på typ sjuan eller någon annan liknande kanal där två bröder, den ene slaktare och den andre bagare lagade en massa brödbaserad mat tillsammans. Bland annat hade de en pajbakartävling där de tävlade i att baka den smarrigaste pajen till ett gäng triatleter. Det var sjukt mycket kött, märg och fett, men ändå inspirerande och fick mig att sukta rejält efter lite hederlig engelsk matlagning.

Kombinera det med att det var extrapris på skogschampinjoner och ostronskivling nere på affärn så fick vi det här smarriga resultatet. En svamppaj to die for. Den mättade dessutom utan problem sex vuxna.

DSC_1092 (1024x685)

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!