4
portioner
Ingredienser
Oatshakes
Vaniljglass | 6 dl |
Oatly iKaffe | 8 dl |
Frukt, bär eller kakao Efter smak | 2.5 dl |
Chokladsås till topping
Socker | 0.5 dl |
Kakaopulver | 0.5 dl |
Oatly iMat | 0.5 dl |
Nypa salt | 1 st |
Vaniljglass | 6 dl |
Oatly iKaffe | 8 dl |
Frukt, bär eller kakao Efter smak | 2.5 dl |
Socker | 0.5 dl |
Kakaopulver | 0.5 dl |
Oatly iMat | 0.5 dl |
Nypa salt | 1 st |
Hej!
En stor amerikansk trend är att servera milkshakes till sina hamburgare. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det, du blir ju ganska mätt nog som det är på bara burgare, pommes och dressing. Det handlar antagligen om att milkshakes helt enkelt är så rackarns gott.
Tyvärr är de ju helt smockfulla med mjölk, vilket dels för laktosintolleranta inte är någon höjdare, är ganska kasst ur ett klimatperspektiv och helt värdelöst om du vill käka mer veganskt (vilket jag vill!).
Tillsammans med Oatly har jag därför tagit fram ett enkelt litet grundrecept på en Oatshake istället! Gjort på svensk havre istället för komjölk, men väldigt likt och ruggigt gott. Jävligt gott skulle man kunna säga då det är helt utan djur i sig 😉
Jag bjöd mina gäster på dessa godbitar i choklad- och vaniljversioner när jag arrangerade ett lanseringsevent för min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” för några veckor sedan. De gick åt som smort kan jag lova!
Du kan själv variera tjockleken på milkshaken genom att variera mängden iKaffe vs Vaniljglass. Receptet nedan blir krämigt och gott, perfekt för att drickas i dubbla eller i ett stort sugrör!
Om du vill så kan du toppa milkshaken med chokladsås, mosade bär, strössel eller något annat smarrigt. Eller varför inte bara med ännu en skopa glass? 😉
[hr]
Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.
Kursen innehåller:
[button link=”https://app.coursio.com/store/svd/att-grilla-vegetariskt” bg_color=”#4fa125″]Köp kursen här![/button]
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav