4
portioner
Ingredienser
Omelett med skånsk senap och svarta bönor
ägg | 3 st |
Skånsk stark och söt senap | 1 tsk |
Svarta bönor | 1 dl |
Herbes provencale | 0.5 tsk |
Cayennepeppar | 1 krm |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
ägg | 3 st |
Skånsk stark och söt senap | 1 tsk |
Svarta bönor | 1 dl |
Herbes provencale | 0.5 tsk |
Cayennepeppar | 1 krm |
Salt och vitpeppar | Efter smak |
Ibland snubblar man bara över en smakkombination som visar sig vara en total överraskning. Det här var precis en sådan, i ordets positiva bemärkelse. Efter att min svåger stått och ordat i köket om hur han kusin allt lärde honom konsten att ha en sträng senap i omeletten ”för att få en så där lite spännande smak på den” blev jag inspirerad och rörde ihop den här varianten. Vi hade svarta bönor kvar sedan gårdagen och jag tog mina favorit allt-i-allo-kryddor, cayennepeppar och herbes provencale.
Grundreceptet på min på omelett hittar ni här, och så här gjorde jag den här gången:
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?