fbpx

Oumphkebabpizza

med Chipotlemayo

Receptet: Oumphkebabpizza

4 portioner

Ingredienser

Pizzabotten

Vetemjöl Special 800 g
Mer mjöl till utbakning Efter smak
Ljummet vatten 650 g
Salt 1 tsk
Socker 1 msk
1+1/4 paket torrjäst 15 g

Tomatsås

Burkar krossade tomater 2 st
Vitlöksklyftor 2 st
Olivolja Efter smak
Salt och peppar Efter smak
Torkad oregano Efter smak

Topping

Paket vegansk mozzarella 1 st
Påse oumph kebab Gärna förstekt för extra crunch 1 st
Tomat, tunt skivad 1 st
Rödlök, tunt skivad 1 st
Chipotlemayo Efter smak

Gör så här

Pizzabotten

Tomatsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Hemmagjord pizza och tävling om bästa vegopizzan inför Klimattoppmötet i Paris

IMG_9585
Hej vänner!
Jävligt Gott, dvs. jag, och Stenbolaget lanserar en rolig liten tävling tillsammans för att uppmärksamma klimattoppmötet som gick av stapeln i Paris den 30 november och håller på till 11 december. Tanken är att försöka uppmärksamma fler på hur stor påverkan våra matval har för miljön, samtidigt som vi också kan visa att man verkligen inte behöver käka tråkigt för att äta vego.

De officiella siffrorna brukar visa att cirka 20% av världens utsläpp av växthusgaser orsakas av boskapsdjur och deras biprodukter. En hög siffra men där nya rapporter tyder på att siffran kan vara ännu högre. Matkonsumtionen är därmed den främsta bidragande källan till växthuseffekten. Värst är nötköttsindustrin som kräver enorma resurser från vår jord. Ett kilo nötkött motsvarar cirka 23-39 kg växthusgaser vilket är 10 gånger som mycket som ett kilo kyckling. (*Källa, Cowspiracy 2014). Stenbolaget har skrivit ett bra och lite längre pressmeddelande på sin sida om hur kött påverkar klimatet. Läs gärna mer där!

Men, på tal om det här med att äta roligt… Jag har själv alltid slitit med det här med att göra bra hemmagjorda pizzor från scratch. Degarna har antingen jäst dåligt, blivit för kladdiga, kanterna för platta eller så har det helt enkelt varit för jobbigt. Men jag inser nu vad jag har saknat alla dessa år – en pizzasten! Och ett bra recept då… Men pizzastenen är en ganska viktig del i det hela.

IMG_9561
Tävlingen
Då är det väl lite extra bra att priset i den här fantastiska tävlingen är just en pizzasten, med tillhörande pizzaspade och ett ex av min senaste vegetariska kokbok – Jävligt God Husman.
Ni tävlar genom att laga och sedan fota er egen hemmagjorda vegopizza och lägga upp den på instagram. Tagga @javligtgott, @stenbolaget och #pizzacop21 och håll tummarna!
Sista dagen för tävlingen är 13 december, och vinnaren kommer att presenteras måndagen den 14:e december. Vinner gör den som helt enkelt gör den snyggaste kreationen, och jury är yours truly i samarbete med Stenbolaget.
IMG_9587

IMG_9575

IMG_9572

IMG_9595

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!