fbpx

Palak Paneer

med hemmagjord paneer

Receptet: Palak Paneer

4 portioner

Ingredienser

Palak Paneer

Grundsats Paneer eller tofu 1 st
Rapsolja att fritera i 1 dl
Stora gula lökar 2 st
Vitlöksklyftor 3 st
2×2 cm färsk ingefära Efter smak
Tomater 2 st
Tomatpuré 2 msk
Bladspenat 500 g
Svarta senapsfrön 1 msk
Garam masalapulver 1.5 msk
Kardemummakapslar 2 st
Mald spiskummin 1 msk
Korianderpulver 1 msk
Gurkmeja 2 tsk
Chilipulver Variera efter hur starkt du vill ha 2 tsk
Veganskt smör 2 msk
Havregrädde 1 dl
Vatten 4-5 dl 4.25 dl
Kruka färsk koriander 1 st
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Palak Paneer

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Palak Paneer - Äntligen ett bra recept!
Jag hade ingen tomatpuré hemma så färgen på Palak Paneeren blev lite gulare än det var tänkt, men gott var det i alla fall. Jag hade även tofu istället för paneer.

Jag är ett gigantiskt fan av palak paneer och om ni har följt bloggen ett tag så vet ni att jag under ganska lång tid har försökt få till ett bra recept med ganska så varierande resultat. Oftast inte bra. De har blivit för bittra, för tråkiga, haft för lite spenat, varit för lika tikka masala eller helt enkelt bara inte blivit goda.

Och nej, jag har väl inte ansträngt mig jättemycket för att hitta det perfekta resultatet på senaste. Istället fokuserade jag mig på att lära mig tillräckligt mycket för att göra en god paneer tikka masala, vilket jag faktiskt tycker att jag gjorde här nu senast. Så nu var det dags för ett nytt projekt, och vad kommer inte då som ett brev på posten förutom den coola Vegannasol och skriver en kommentar på ett av mina inlägg. Hon har den grymmaste veganbloggen jag läst på länge och som dessutom är fullsmockad med indiska recept. Heaven!
Hon hade ett recept på palak paneer som jag tyckte verkade gott och enkelt, så jag snodde det, gjorde om det lite efter mina egna preferenser och här har ni resultatet! När jag lagade rätten så hade jag dock inte riktigt alla ingredienser som jag skulle ha velat ha hemma, men det här receptet är så som jag skulle ha gjort det om jag hade haft dem.
[hr]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>[hr]

3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!