Jag måste erkänna att det känns lite som en pudel det här. Jag vet inte hur många gånger jag har snackat skit om panerade quornfiléer när jag raljerat över dåliga exempel på vegetarisk mat i skolor eller på restauranger. Och här står jag och skamlöst levererar precis just det. Panerade quornfiléer. Med gurkstavar, kall sås och klyftpotatis. =/ 😉
Men ja. Jag tar tillbaks allt. Förlåt quornfiléen! Jag erkänner, du är faktiskt fett god att panera. I alla fall om man gör det rätt, och med rätt tillbehör. Och rätt tillbehör, i alla fall om du frågar min tio åriga bonusdotter och hennes bästa kompis som goffade i sig det här i helgen, det är curry mangosås!
Och vad är det då, kanske ni undrar? Jo serrni, det visste jag inte heller innan kusinbarnen introducerade oss för Heinz curry mangosås som de öste över sina chicken nuggets förra sommaren. Det är en väldigt söt och currydoftande dressing som ersätter ketchup till olika typer av kycklingrätter. Och ungarna är helt besatta i den. Så varför, tänkte jag då, inte försöka göra en egen variant?
Jag tog utgångspunkten i Zeinas Kitchens kalla currykycklingsröra, och gav den som vanligt min egen lilla vegotwist. Tack Zeina, receptet var awesome!