För någon månad sedan så hade lilltjejen namnsdag vilket ju självklart skulle firas med en tårta. Den här gången tog jag kommandot och chansen att göra något som jag velat göra ganska länge. En riktig fin pankakstårta!
Jag fick suget efter att jag sett Jamie Oliver (som jag så ofta får när jag ser honom laga grejer) svänga ihop en pannkakstårta som en snabb efterrätt till kidsen (snabb och snabb… vetta tusan asså..) och det såg både enkelt och gott ut. Det var det också!
Den enda missen här var min fyllning. Jag valde att varva med mosade jordgubbar och smält mjölkchoklad blandad i vispgrädde. Mjölkchokladen tog över totalt, både i smak och färg vilket resulterade i att hela tårtan smakade smält marabou, och såg ut därefter. Ingen superhit. Men kör utan chokladen så blir det säkert fint. Jag kan tänka mig att det eg. funkar med det mesta som är gott att äta till pannkakor. Olika sorters sylt, bär, choklad i lite rimligare mängder m.m.
Jag rekommenderar dock INTE att använda glass. Jag har testat detta med och det är stört omöjligt att få tårtan att hålla i hop när glassen börjar smälta. Och den kommer smälta. Tro mig.