4
portioner
Ingredienser
Parmesanpanerad quorn
Paket quornfiléer á 300 g | 1 st |
Finriven parmesan | 2 dl |
ägg | 2 st |
Mjöl | 1 dl |
Olivolja till stekning | Efter smak |
Paket quornfiléer á 300 g | 1 st |
Finriven parmesan | 2 dl |
ägg | 2 st |
Mjöl | 1 dl |
Olivolja till stekning | Efter smak |
Den här lilla godbiten plockade jag upp ifrån ett recept som kom med i Mathem.se:s matkasse som jag testade för några veckor sedan. Det var en sån där prova-på påse jag fick testa för halva priset, annars tycker jag att det är svårt att riktigt klara av dem. Dyrt som tusan brukar det vara, och inte får man bestämma själv vad man ska laga. Men för lite inspiration då och då så är det toppen!
Den här rätten var egentligen anpassad för kyckling, men det funkade precis lika fint med quorn kan jag avslöja. Den snabba tillagningen gjorde quornet supersaftigt och parmesanen har tillräckligt mycket smak för att det skulle bli mycket mycket roligare än att bara dubbelpanera som vanligt.
Vi käkade quornen tillsammans med en ljummen tomatsallad och pasta, men det är helt upp till er. Jag kan tänka mig att det funkar även med ris, potatis eller något helt annat till också.
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?