Innehåller reklam för min kokbok
Hej vänner!
Just nu är det december och jultider och många är säkert fullt upptagna med att planera för julbordet, köpa julklappar och att få ihop de sista trådarna på jobbet och i skolan inför julledigheten.
Och hur gott det än är med julmat så kan det vara skönt med lite omväxling också, framförallt sådan som inte belastar plånboken mer än nödvändigt. Inte minst efter jul så brukar väldigt många har det lite tightare i plånboken än annars fram till löningen i januari, och då hoppas jag att detta kan hjälpa!
Här kommer sju billiga och jävligt goda vegorecept som hjälper dig att hålla ner matkostnaderna samtidigt som du slipper kompromissa med smaken!
Vill du ha fler billiga och jävligt goda vegorecept? Då borde du spana in min nya kokbok ”Jävligt God Vegomat” som släpps 2:a januari och som är fylld just med enkla, billiga och jävligt goda vegorecept. Jag har valt ut ca 70 stycken av mina favoritrecept och förenklat dem så mycket jag kan för att både få ner tiden det tar att laga dem och kostnaden för råvarorna så den ska hjälpa så många som möjligt att kunna äta mer vego i vardagen.
Boken är en nyrelease av min tidigare kokbok Vegansk Hemkunskap, fast med ny titel, nytt omslag och nytt betydligt mycket lägre pris!
Sju Jävligt Goda och Billiga vegorecept!
En enkel pastasås som görs med vegofraiche och färdiga vegoköttbullar. Krämigt och oslagbart gott!
En av mina personliga favoriträtter! Kraprigt tofubacon och cashewparmesan i en fantastisk smakkombination. Om du vill göra den ännu billigare byter du ut cashewnötterna mot solrosfrön. Funkar precis lika bra, smakar bara lite mer solrosfrö!
En enkel grönsaks och tofuwok som du kan göra på vilka grönsaker du bara råkar ha över och en enkel dressing. Serveras med ris eller nudlar.
En mustig och god indisk gryta där basen är stekt lök och kikärtor! Har du inte alla kryddor hemma, så prioritera gulcurry och garam masla, två kryddblandningar som tillsammans ger dig 90 % av upplevelsen till en bråkdel av priset.
Ännu en pasta, men vad fan. Pasta är väldigt gott! På bilden använder jag pistaschnötter, men du kan använda vilka nötter eller fröer du vill! Solrosfrön eller pumpafrön som rostas blir också väldigt gott!
En svensk husmansklassiker! Själva raggmunkarna skulle inte kunna vara enklare eller godare. Havredryck, potatis och mjöl. Jag älskar att servera dem med rårörda lingon och hemmagjort fejkon.
Sist ut så bjuder jag på den här löjligt goda linsbolognesen! Den får extra smak från svamp och soltorkade tomater, men vill du spara på budgeten kan du hoppa över dem. Är du trött på pasta vid det här laget så funkar det precis lika bra med ris till!