fbpx

Pasta med grillad pumpa

med rosmarin och tofu

Receptet: Pasta med grillad pumpa

4 portioner

Ingredienser

Pasta med grillad pumpa, rosmarin och tofu (4 portioner)

Lignuini 500 g
Butternutpumpa 0.5 st
Fast tofu 200 g
Vitlöksklyftor 200 g
Kvistar färsk rosmarin Eller 2 tsk torkad 3 st
Olivolja 2 msk
Havregrädde 1 dl
Pastavatten 1-1,5 dl 1.25 dl
Citronjuice 1 tsk
Rikligt med salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Pasta med grillad pumpa, rosmarin och tofu (4 portioner)

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pasta med grillad pumpa, rosmarin och tofu


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Själv är jag dödsförkyld den här veckan. Fy bubblan alltså, sjukt segt… Jag känner mig som killen i den där dåliga reklamen för Echinagard från 94… 😛
Just nu har jag liiite för mycket på gång för att riktigt ha tid att vara förkyld dock… I kväll håller jag en utbildning för 20 glada matlagare här i Stockholm, jag har en massa olika matlagningsprojekt inbokade de kommande veckorna, planeringsarbete för vintern, nya projekt vi ska släppa inom kort och en massa annat. Jag saknar verkligen grundskolan när det var en BRA grej att vara sjuk och man kunde ligga hemma en hel dag och bara kolla på film eller läsa och fick äta hur mycket godis och glass man ville. Nu innebär sjukdom mest bara att allt man behöver göra blir tio gånger jobbigare och slitigare. Det är verkligen en av de sämre grejerna med att vara egenföretagare….
Men men, det här inlägget ska inte handla om hur synd det är om mig. Det ska handla om mat som värmer själen när man mår så här sunkigt! Och var värmer inte själen om inte pasta? 😀
Italiensk och sydfransk mat är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag älskar de pasta och grönsaksrätter som är kännetecknande för regionen och de mustiga smakerna i det provensalska köket. Oliver, rosmarin, timjan, tomat och olivolja. Stort fokus på grönsaker och på att låta de mustiga tonerna komma fram. Det är perfekt för vegetarisk mat som behöver den där lilla extra knuffen för att ibland komma helt till sin rätt, och både italienarna och sydfransoserna kan allt om det där.


Att visa att det finns vegetarisk mat som kan vara lika mustig och kryddigt som grillat och kötträtter är jätteviktigt tycker jag. Vi kan inte förvänta oss att folk kommer att slänga sig över en vegetarisk eller vegansk kost om de uppfattar det som att de på kuppen måste ge upp allting roligt och gott här livet.
En grönsak som funkar särskilt bra att servera med lite kraftigare kryddor som rosmarin, vitlök och olivolja är pumpa. Den enklaste formen att få tag på i Sverige är butternutpumpa som ser ut lite som ett utdraget och stort päron och som har ett saftigt och sött fruktkött som har en konsistens som påminner om en kombination mellan zucchini och sötpotatis. I den här rätten ugnsbakar (eller grillar) jag pumpan och brutna tofubitar tillsammans med rikligt med olivolja, vitlök, salt och peppar tills de får en mustig smak och en både knaprig och mjuk konsistens och blandar sedan ner det med lite havregrädde i nykokt pasta.
Voila!


Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!