fbpx

Pasta med grönsaker i tomatsås

En restaurangklassiker från tidigt 2000 tal i min egen tappning

Receptet: Pasta med grönsaker i tomatsås

4 portioner

Ingredienser

Pasta med grönsaker i tomatsås

Gul lök 1 st
Knippe broccoli 1 st
Stor morot 1 st
Röd paprika 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Bladspenat 80 g
Burk körsbärstomater 1 st
Burk stora vita bönor 1 st
Pumpakärnor 0.5 dl
Fullkornspasta 300 g
Kruka basilika 1 st
Salt och peppar Efter smak

Gör så här

Pasta med grönsaker i tomatsås

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pasta med grönsaker i tomatsås - my way

Förra våren skrev jag ett inlägg om hur innerligt jag kommit att hata pasta med grönsaker i tomatsås. Denna olidliga standardrätt på lunchrestauranger i Stockholm över som inte för sitt liv kan tänka utanför sin fyrkant av fläsk, nöt, fisk och fågel. Vad kan vegetarianer äta? Ehh… grönsaker. Pasta kan man väl äta med bara sås va? Det har jag hört att de gör nere i Italien. Då är väl pasta med grönsaker och lite sås okej?

Jo visst. Jag fattar grejen. Men ni är ju fan kockar. Ni JOBBAR med att laga mat. Lite mer kreativitet tycker jag väl att man kan be om? Pasta med grönsaker i tomatsås får mig att känna mig som en andra klassens kund. Lite som romen som väl får nöja sig med att låna polarens bil, för inte BEHÖVER de väl hyra bil på Statoil?
Well, well. Riktigt så mycket hat förtjänar väl inte rätten om den görs rätt och serveras i rätt sammanhang. Den kan ju också vara riktigt vacker, god och järnrik. Typ så här:

0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!