fbpx

Pasta med krämig tomatsås

och vegoköttbullar
” En enkel och supergod tomatsås med vegansk creme fraiche. Superkrämigt och en garanterad hit för kidsen! Servera gärna med färdiga vegoköttbul ”
– Gustav

Receptet: Pasta med krämig tomatsås

4 portioner

Ingredienser

Pasta med krämig tomatsås och vegoköttbullar

Gul lök 1 st
Vitlök, klyftor 3 st
Tomatpuré 2 msk
Vegoköttbullar, färdiga 300 g
Krossade tomater, burk á 400 g 1 st
Planti Cooking Fraiche 2 dl
Vatten 2 dl
Basilika, kruka 0.5 st
Valfri pasta 500 g
Salt och peppar Efter smak
Olivolja till stekning Efter smak

Gör så här

Pasta med krämig tomatsås och vegoköttbullar

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Sju billiga och jävligt goda vegorecept
Bloggen: Pasta med krämig tomatsås

Innehåller reklam för min kokbok

Hej vänner!

Just nu är det december och jultider och många är säkert fullt upptagna med att planera för julbordet, köpa julklappar och att få ihop de sista trådarna på jobbet och i skolan inför julledigheten.

Och hur gott det än är med julmat så kan det vara skönt med lite omväxling också, framförallt sådan som inte belastar plånboken mer än nödvändigt. Inte minst efter jul så brukar väldigt många har det lite tightare i plånboken än annars fram till löningen i januari, och då hoppas jag att detta kan hjälpa!

Här kommer sju billiga och jävligt goda vegorecept som hjälper dig att hålla ner matkostnaderna samtidigt som du slipper kompromissa med smaken!

Vill du ha fler billiga och jävligt goda vegorecept? Då borde du spana in min nya kokbok ”Jävligt God Vegomat” som släpps 2:a januari och som är fylld just med enkla, billiga och jävligt goda vegorecept. Jag har valt ut ca 70 stycken av mina favoritrecept och förenklat dem så mycket jag kan för att både få ner tiden det tar att laga dem och kostnaden för råvarorna så den ska hjälpa så många som möjligt att kunna äta mer vego i vardagen.

Boken är en nyrelease av min tidigare kokbok Vegansk Hemkunskap, fast med ny titel, nytt omslag och nytt betydligt mycket lägre pris!

Sju Jävligt Goda och Billiga vegorecept!

och vegoköttbullar

En enkel pastasås som görs med vegofraiche och färdiga vegoköttbullar. Krämigt och oslagbart gott!

En av mina personliga favoriträtter! Kraprigt tofubacon och cashewparmesan i en fantastisk smakkombination. Om du vill göra den ännu billigare byter du ut cashewnötterna mot solrosfrön. Funkar precis lika bra, smakar bara lite mer solrosfrö!

med tofu och ris

En enkel grönsaks och tofuwok som du kan göra på vilka grönsaker du bara råkar ha över och en enkel dressing. Serveras med ris eller nudlar.

med friterade tortillabröd och raita

En mustig och god indisk gryta där basen är stekt lök och kikärtor! Har du inte alla kryddor hemma, så prioritera gulcurry och garam masla, två kryddblandningar som tillsammans ger dig 90 % av upplevelsen till en bråkdel av priset.

med rostade nötter & solrosparmesan

Ännu en pasta, men vad fan. Pasta är väldigt gott! På bilden använder jag pistaschnötter, men du kan använda vilka nötter eller fröer du vill! Solrosfrön eller pumpafrön som rostas blir också väldigt gott!

med fejkon och rårörda lingon

En svensk husmansklassiker! Själva raggmunkarna skulle inte kunna vara enklare eller godare. Havredryck, potatis och mjöl. Jag älskar att servera dem med rårörda lingon och hemmagjort fejkon.

med stekt broccoli

Sist ut så bjuder jag på den här löjligt goda linsbolognesen! Den får extra smak från svamp och soltorkade tomater, men vill du spara på budgeten kan du hoppa över dem. Är du trött på pasta vid det här laget så funkar det precis lika bra med ris till!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x