Hej vänner!
Hoppas allt e fint med er! Vet att det varit ganska mycket annat än bara vanliga recept här på bloggen på senaste (även om jag ju försöker så till att åtminstone de flesta inläggen har med mat att göra, så har det ju blivit ganska mycket om hur jag på ett eller annat sätt försöker få ut maten till allmänheten på olika sätt och lite mindre jag som bara lagar nya recept för att det är kul). SÅ jag tänkte att jag skulle bjucka på ett sådant helt enkelt! For good old times sake 😉
Det här pastareceptet är faktiskt inspirerat av en gammal dagens special jag käkade på Vapiano för typ trehundrafemtio år sedan. Jag har lagat en variant av det på bloggen tidigare, då fyllt med parmesan och med fylld pasta, men kände att den här kombon med chili, salvia och kanderade nötter förtjänar lite mer uppmärksamhet än vad det fått på senaste! Och så klart i en ny vegansk tappning.
För att få till den rätta krämigheten i den här såsen så är pastavattnet jätteviktigt. Pastavattnet, tomaterna, olivoljan och kryddorna klibbar och krämar ihop tillsammans på pastan om du gör som jag beskriver nedan, istället för att bara hamna i botten på pannan med en klick pasta på toppen.
I övrigt vill jag bara slå fast att salvia är ett fett underskattad ört. Mer salvia åt folket!
Så. Sluta läsa nu och börja laga mat. Pronto!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂