Pasta med salvia och chili

med kanderade valnötter

- Gustav, skribent

” En supergod och lite annorlunda pastarätt med kanderade valnötter, stekt salvia, het chili och mustig vitlök. Jävligt Gott! ”

Receptet: Pasta med salvia och chili

4 portioner

Ingredienser

Pasta med salvia, chili och kanderade valnötter

Spaghetti 500 g
Pastavatten från kokningen 2 dl
Valnötter 100 g
Sirap Gärna lönnsirap 2 msk
Hela röda chili, 1-2 st 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Kruka färsk salvia 1 st
Olivolja 3 msk
Soltorkade tomater 1 dl
Blad svartkål 3 st
Körsbärstomater Gärna orangea 10 st
Salt efter smak Efter smak

Gör så här

Pasta med salvia, chili och kanderade valnötter

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Annat Gustav skrivit

Mexikanskt långkok som funkar perfekt på grillen, och i tortillas!
med aioli, chili, koriander och lime
med rökigt vegokött, färska tomater och koriander
Kända från Godare.se!

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Pasta med salvia, chili och kanderade valnötter


Hej vänner!
Hoppas allt e fint med er! Vet att det varit ganska mycket annat än bara vanliga recept här på bloggen på senaste (även om jag ju försöker så till att åtminstone de flesta inläggen har med mat att göra, så har det ju blivit ganska mycket om hur jag på ett eller annat sätt försöker få ut maten till allmänheten på olika sätt och lite mindre jag som bara lagar nya recept för att det är kul). SÅ jag tänkte att jag skulle bjucka på ett sådant helt enkelt! For good old times sake 😉
Det här pastareceptet är faktiskt inspirerat av en gammal dagens special jag käkade på Vapiano för typ trehundrafemtio år sedan. Jag har lagat en variant av det på bloggen tidigare,  då fyllt med parmesan och med fylld pasta, men kände att den här kombon med chili, salvia och kanderade nötter förtjänar lite mer uppmärksamhet än vad det fått på senaste! Och så klart i en ny vegansk tappning.
För att få till den rätta krämigheten i den här såsen så är pastavattnet jätteviktigt. Pastavattnet, tomaterna, olivoljan och kryddorna klibbar och krämar ihop tillsammans på pastan om du gör som jag beskriver nedan, istället för att bara hamna i botten på pannan med en klick pasta på toppen.
I övrigt vill jag bara slå fast att salvia är ett fett underskattad ört. Mer salvia åt folket!
Så. Sluta läsa nu och börja laga mat. Pronto!


Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required



0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT