4
portioner
Ingredienser
Pesto
Krukor färsk basilika | 2 st |
Klyftor vitlök | 2 st |
Pinjenötter | 40 g |
Rostade salta cashewnötter | 1 dl |
Ev. näringsjäst | 2.5 msk |
God olivolja | 0.7 dl |
Nypa flingsalt | 1 st |
Krukor färsk basilika | 2 st |
Klyftor vitlök | 2 st |
Pinjenötter | 40 g |
Rostade salta cashewnötter | 1 dl |
Ev. näringsjäst | 2.5 msk |
God olivolja | 0.7 dl |
Nypa flingsalt | 1 st |
För en herrans massa år sedan (2017!) så delade jag med mig av ett blogginlägg där jag tipsade om fem jävligt goda pastarätter som du verkligen måste testa. Sedan dess har jag dock hunnit laga väldigt mycket mer pasta, så det känns som att det är dags för ett nytt samlingsinlägg!
I det tidigare hittar ni några av mina personliga favoriter som carbonara, cacio e pepe, pasta all’amatriciana, lasagne och puttanesca. Här nedanför har ni ett gäng ytterligare galet goda pastarätter! Gemensamt har de alla att de är lättlagade, jävligt goda och så klart helt växtbaserade. Ingen ska behöva ge upp på jävligt god pasta bara för att man inte vill äta mejerier, ägg, fisk eller kött!
Sveriges populäraste maträtt. Så här gör jag min version! Ett trick är att försteka eller till och med ugnsbaka formbar färs och använda den istället för vanligt vegofärs. Då får du mycket bättre textur på färsen.
Alla borde kunna laga en enkel och jävligt god svamppasta! Där med basta 😉 Tricket är att använda väldigt mycket svamp som får stekas riktigt hårt.
Ännu en svensk klassiker – Korvstroganoff! Serveras faktiskt absolut bäst med pasta om du frågar mig. Jag gör min korvstroganoff på både krossade tomater och havregrädde för krämigast resultat.
En lite udda pastarätt som blivit populär via sociala medier. En redig skvätt vodka höjer smakerna otroligt i den här tomatsåsen! Funkar finemang med gin också.
Pasta Vongole görs vanligtvis med musslor, men här har jag bytt ut dem mot ostronskivling och norialger, vilket fungerar förvånansvärt bra! Väldigt god och fräsch pastarätt.
Canneloni är stuvade pastarör som vanligtvis fylls med ricottaost. Här har jag bytt ut osten mot mosad tofu som jag smaksätter med olivolja, vinäger och lite näringsjäst. Blir supergott!
Sist men inte minst har vi den tidlösa klassikern Pesto Genovese! Jag byter ut parmesanosten mot cashewnötter och näringsjäst och blandar ALLTID pastan med peston och lite varmt pastavatten. Det ger en superkrämig och intensivt grön pasta med massor av smak!
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?
Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.
Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.
Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!
Tack! /Gustav
Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?