fbpx

Pastasallad med ugnsbakad aubergine

kronärtskockor och svarta bönor

Receptet: Pastasallad med ugnsbakad aubergine

4 portioner

Ingredienser

Ugnsbakad aubergine och tomater

Stor aubergine 1 st
Körsbärstomater 150 g
Salt och svartpeppar Efter smak
Olivolja 0.5 dl

Svarta bönor

Burk svarta bönor 1 st
Klyftor vitlök 2 st
Torkad timjan 1 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak
Olivolja Efter smak

Basilikaolja

1 kruka basilika 1 st
Olivolja 2 dl

Övrigt

God och fin pasta 400 g
Burk inlagda kronärtskockshjärtan 1 st
Ruccola 80 g
Gurka 0.7 st
Basilikaolja från receptet ovan 0.5 dl
Citron, juicen 0.5 st
Fejkon, tärnad och knaperstekt 100 g
Salt och svartpeppar Efter smak

Gör så här

Ugnsbakad aubergine och tomater

Svarta bönor

Basilikaolja

Övrigt

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt God midsommarmat
Bloggen: Vegansk nyårsmeny - flera förslag!
Bloggen: Matig, vegansk pastasallad med ugnsbakad aubergine och kronärtskockor


Hej vänner!
På fredag är det midsommar och jag misstänker att ni inte är de enda som sitter och funderar på vad ni ska laga till polarna/familjen/släkten som ni ska fira med. Det är en av årets stora mathögtider och för dig som vill ha mer växtbaserat på bordet kan pressen att leverera kännas stor. Jag förstår dig helt, men oroa dig inte! Din favoritkock på internet finns här för att hjälpa till, guida, inspirera och kanske till och med lära dig ett och annat som du kan behöva för att naila dagen och göra gästerna vrålimponerade! 😉
Jag gör så här att jag delar några av mina favoritrecept som jag tror passar perfekt på midsommar så kan du komponera ihop en buffe, en trerätters eller helt enkelt kanske bara bjuda på något enkelt som passar det du är ute efter.

Smårätter


Avocadohalvor med tångrom
Perfekt till midsommarbordet, buffén eller som förrätt! Hemmagjord majonnäs blir pricken över iet.

Skagentoasts
Den perfekta förrätten! Enkelt och en riktig showstopper för fiskälskande köttätare som inte tror att vegomat är något för dem.

Auberginesill
Alltid en klassiker på det svenska midsommar, påsk eller julbordet! Lättkokt och inlagd aubergine är det perfekta substitutet för sill.

Grillad majs
Ett fantastiskt gott och enkelt tillbehör till grillen!

Grillad savoykål
Det BÄSTA grilltillbehöret! Att kål kan vara så gott?! Funkar också finemang med färsk spetskål eller färsk vitkål som finns i mängder i Sverige på somrarna.
Grillad Potatis
Ett annat superbt grilltillbehör! Du har aldrig ätit potatis förrän du ätit detta. Funkar riktigt bra med lite större färskpotatis.

Såser och tillbehör

Jag skrev ett inlägg förra sommaren om goda grilltillbehör som är väldigt relevant även till midsommar! Klicka på rubriken så kommer du till recept för:

  • Tsatsiki
  • Coleslaw
  • Pebre
  • Guacamole och
  • Sötpotatispommes

Huvudrätter

Jag tycker att det är väldigt gott att grilla till midsommar! Här kommer några goda grillrätter som passar perfekt.

Grillspett
För dig som vill ha något annat än det klassiskt svenska!

Grillade korvspett
För dig som vill ha något enkelt, men supergott!

Fooled Pork
En ständig klassiker! Grilla i en gjutjärnsgryta på grillen, eller förbered i ugnen. Du bestämmer!

Veganska revbenspjäll
Gör dem på vegokött som ovan eller på tofu som här!

Sallader

Här är ett gäng riktigt goda sallader som kommer förgylla vilken buffé som helst och ofta också funkar som helt egna rätter tillsammans med något smarrigt grilltillbehör.

Grillad grekisk sallad
En jättegod sallad som passar perfekt om du vill variera upp den klassiska gamla salladen genom att grilla grönsakerna! Att ha dressing på varma grönsaker är fantastiskt gott. Ha i pasta om du vill, men det är verkligen inget krav.

Krämig potatissallad
Klassikern till svensk sommar!

Pastasallad med svarta bönor och kronärtskocka
En matig och riktigt god pastasallad som passar perfekt till buffén!

Tomatsallad
Huuuuuur gott som helst. Att låta färska tomater salta ur ett tag innan de blandas med dressingen gör att tomatsmaken koncentreras och blir helt galet god.

Efterrätter


Jordgubbstårta
Är faktiskt helt otroligt lätt att göra vegansk!
Jag har ännu inte receptet uppe på bloggen, men så här gör ni:

  1. Följ det här receptet från Kakboken Utan Ägg och Mjölk för en vegansk sockerkaksbotten! Karolina Tegelaar som driver KUÄoM är Sveriges bästa veganbagare, hands down.
  2. Vispa 2 paket Alpros vispbara sojagrädde med 1 tsk citronjuice och 2 tsk vaniljsocker tills den är pösig.
  3. Köp ett paket av Oatlys vaniljsås och en burk ekologisk jordgubbssylt.
  4. Och ett paket med svenska jordgubbar.
  5. Bygg en tårta!


Vegansk kladdkaka
Även detta recept kommer ursprungligen från Karolina. Hon är bäst!

Blåbärspaj
Vem älskar inte blåbärspaj?
Vad har ni på ert midsommarbord?
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!