Hej!
Som ni kanske vet har jag ett uppslag i tidningen Vegourmet i varje nummer den här våren och idag kom aprilnumret ut till alla prenumeranter och ut i butik. Jag har bidragit med tre recept på goda veganska pizzor och en enkel och god pizzadeg. Veganska pizzor kan tyckas vara lite klurigt att få till. Osten är ju en så sjukt stor del av en pizza och vegansk ost är så fruktansvärt jävla dåligt för det mesta.
Jag kommer runt det lilla problemet genom att helt enkelt skippa osten och byta ut den mot olika typer av krämer, såser och puréer istället. Tänk lite som en kebab eller oxfilépizza – det är ju egentligen kebabsåsen eller bearnaisen som är grejen, och precis så kan man göra med andra pizzor också! Här har jag tidigare gjort en supergod pizza med pumpapuré och marinerad tofu till exempel. Krämigheten och såsigheten går att få till sjukt bra även med andra grejer än ost, och det är ju ändå smaken som räknas!
Om ni vill ha alla mina tre pizzarecept så får ni går och köpa tidningen, men här delar jag med mig av min favorit, en enkel, lite ovanlig men helt stört god pizza med svartkålschips, blomkålspuré (istället för osten då!) och senapsmajonnäs (också den istället för ost – meeer sååååås!). Inspirationen till smakkombinationen kommer ifrån den japanska tacos jag gjorde i höstas som ni hittar här.