Det här receptet introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten att tillaga quornfiléer jag hittat so far. Marinaden ger quornen en pikant smak av citron och såsen på vitt vin och tomatpuré är en härlig frisk smak som verkligen känns annorlunda än de flesta andra recept jag testat so far i mitt korta, men ack så vilda liv.
Så, without further ado, här kommer receptet! Käka det med ris, sallad, gärna lite gröna bönor (typ bondbönor eller haricots verts) och ett gott bröd. Just den versionen som jag bjöds på var inspirerad av det här receptet ifrån Zetas receptsamling, men rätten är en italiensk klassiker. Jag tycker dock att det här receptet var grymt, så vi utgår ifrån det.
Receptet går lätt att veganisera genom att använda soja eller seitan istället för quornfiléer (som innehåller ägg).